Kedves curlie!
Hát ez nagy méreg...
Nálam az a proléma, hogy ük- és szépapa hiányom van vagy túl sok van belőlük...
:)))
A viccet félretéve: a családi szokások szerinti névadás következtében kb. a 3.generációra (1780 körül) már 2 azonos korú, azonos keresztnevű fiú jöhet szóba...(később ez 3-ra módosul)...ebből az egyiket megtaláltam...1802-ben nősült, Ilona keresztnevű feleséggel, házaskorú gyermekük nem volt);a legközelebbi házasság 1821 ott is Ilona...)
Tehát a 20 éves korú fiúk közül min 1 eltünt...már pedig én itt vagyok... Ükszüleim házassági dátuma ismert, nevek ismertek...Azt találtam, hogy ükanyám (korábban már írtam) férjhez ment egy P. Mihályhoz, születtek a gyerekek...majd a 3. gyermek apja hirtelen H.Mihály lett, azután újra P.; holott soha nem vált el, végig ugyanannak az embernek a felesége volt (a halotti bejegyzés egyértelműsíti).
Miután ükapám halálozási adatát nem találtam (P.Mihály) kerestem a H.Mihályokat, s lőn 1895-ben 88 évesen elhunyt, 22 éve volt már özvegy...ükanyám 1872-ben halt meg, tehát stimmelne.
Visszakerestem a születést...meg van 1807-ben...azonban 2 azonos nevű H.Mihály ...vissza a szülők házasságára: 804-ben ugyanazon a napon házasodott 2 H.Mihály...az egyik elvett egy P.Ilonát a másik K. Máriát...s ez utóbbiéknál egyszercsak születnek gyerekek P. Máriának majd P. Juditnak keresztelve... egyszerűen nem értem miért váltogatták a nevet...nem találok nagymamát ilyen névvel.
Ráadásul H. ugyanolyan gyakori volt, tehát nem a megkülönböztetés lehetett az oka...
Elképzelésem sincs...pedig kb. ez a 2 lépcső hiányzik 1744-ig vissza (illetve 1677...egy halálozási dátum révén).
Ötletem sincs...