Szia!
Nekem FK 25 -ok voltak, illetve egy GF 35 -os (talan..) Mindketto tipusnal volt a tekerentyun egy "N" allas. Viszont ha nagyon lement a homerseklet kepes volt N-nel is begyujtani a foegot. (pl. mikor a rakottkrumplibol egy keveset a jofele occo' occo' multis virsli tulzott megdagadasa kitessekelt a jenaibol a sutobe, es kinti -15 fok mellett at kellett szelloztetni a lakast mert allt benne a suru feher fust..)
Hmm talaltam kepet is rola a PC-n (anno valamikor lakotarsaknak akartam egy kepekkel ellatott manualet kesziteni, mert hajlamosak voltak mindig az altalam meg elfogadhato beallitast jocskan meghalado allasban felejteni pancsolas utan, de aztan a bekesseg megorzese erdekeben ez sosem keszult el, bar teny, az ismetelt verbalis probalkozasok csak 1-2 napig ereztettek hatasukat..)
Itt a szabályzó képe:

Mukodeset tekintve pedig emlekeim szerint ugy mukodott, hogy ha elerte a fokozathoz tartozo homersekletet, akkor foegot lekapcsolta, es gyujtolangon maradt amig ujra nem csokkent a hom. (persze jopar fok hiszterezissel..). Tehat ennek teljesen logikusan volt olyan uzemmodja, amikor csak gyujtolang ment.
Az egyiket ket eve vettem es uzemeltettem be, egy teljesen hasonlo, csak eppen hoszabalyzas nelkuli keszulek helyett, annak tenyleg olyasmi volt a mukodese, mint leirtad. Nezz be alulrol a burkolata ala, ha nem latsz ott valahol egy (na ezt hogy irjam korul..? keresek kepet...) ~ ujjnyi vastag es ~10cm-es rezcso darabot, amibol egy vekony drotszeru csovecske megy a szabalyzoba, akkor velhetoleg nem hoszabalyzos a keszuleked.. Igazi kepet nem sikerult fellelnem, de a http://www.feg.hu/dokumentumok/gepkonyvek/fk25_beszer_hu.pdf anyagban a 2. abra 5-el jelolt alkatreszerol lenne szo.
Ja nekem ilyen nincs elado, mert ketto db volt, azoknak mar megvan a helyuk. :) Bar egy ugyanilyen szabalyzoval szerelt kemenyes (!) Gf 35 (? Nem tudom a pontos tipusat, a hohasznositoja ontottvas, 3 tagos..) meg gazdara var. Vagy ora az enyeszet :)
Udv: Arrow