Remélem nem baj,h.én is válaszolok,de hátha...
Szóval ugye Harry Potteren gondolom túlvan,de van most egy újabb divatos könyv:JonathanStround:Bartimaeus trilógia,már kettő megjelent belőle(A szamarkandi amulett,A gólem szeme) és hasonló vastag mint HP.
A másik: Diana Wynne Jones:Chrestomanci-krónikái,ha jól tudom ebből is 3 jelent meg eddig(Varázslatos élet,Christopher Chant kilenc élete,Vigyázat!Boszi van az osztályban),de az írónő honlapján több is van,talán már fordítják őket.
Aztán van egy bizonyos William Nicholson nevű szerző,ő az Aramanth titka trilógiát írta meg(A szél dalnoka,A nagymester foglyai,Lángoló szél).
Ezek ilyen HP szerűek,gyerek szerint itt-ott még jobbak is,unisex jellegű könyvek.
Kifejezetten lányoknak most Meg Cabot neveletlen hercegnői mennek,már vagy 6 +3 jelent meg,és állítólag még lesz is.
Vagy vannak Christine Nöstlinger Gréti történetei,aszem 3 összesen.
Ezek aszem az animuskiado.hu-n megtekinthetők,érdemes benézned,mert ők azt hiszem kifejezetten a modern ifi-könyvekre álltak rá.
A kedvencem a végére hagytam:Philip Pullman:Rubin és füst,és további 3 része.Ezt én is olvastam,és izgi is volt meg kalandos meg minden.Bár lehet h.ezzel még várhatsz 1-2 évet.
És mivel valaki említette Böszörményinek a Gergő-könyveit,megcsinálta lányoknak is,Zsófiról szól,aki Gergő húga,trilógia ez is,eddig 2 jelent meg.(Zsófi és az elnévtelenedett falu,Zsófi és a boszorkánypláza).