seci Creative Commons License 2005.11.16 0 0 209

Sziasztok!

Meg egy par dolog, ami most jutott az eszembe...

 

A biztositas termeszetesen fugg az autotol is :)

 

A biztositok insurance-group-okat hataroznak meg, ez fugg az auto tipusatol. cm3-tol, ajtok szamatol, sport-valtozat-e, stb.

 

A http://www.parkers.co.uk/ -rol indulva megtalalod az osszes itt forgalmazott auto mindenfele muszaki dolgat ES a biztositasi kategoriat (Insurance/Group finder). Amit itt nem forgalmaztak, azt kb ugy szamitjak, mint a sportkocsit, a legjobb quote, amit 9 eves no-claimmel az otthoni 1.2-es Renault Twingomra kaptam az 520 font/ev volt :-))) az itteni Allianz-tol!

 

Nem art megnezni, hogy amit venni szandekozol, az melyik csoportba is tartozik...

 

Az autovetelrol:

 

Nekunk az jott be, hogy viszonylag idos (8 ev koruli), igen kevesett futott (30.000 merfold vagy alatt) autot erdemes venni, foleg olyant, amit mamika/papika megvett nyugdijba vonulasa alkalmabol es attol fogva ugy vigyazott ra, mint a szeme fenyere. Ilyent kapsz kb 1000-2000 font kornyeken, atiratasi koltseg nincs, es csak ugy vedd meg, ha friss MoT-t (muszaki vizsga) adnak hossza.

 

Persze ilyen idos es ekkora erteku autora bolond az, aki full comprehensive (aka Casco) biztositast kot. Eleg a 3rd party-fire-and-theft.

 

Keresegelni itt keresgelj: http://www.autotrader.co.uk

 

-seci

 

Előzmény: seci (208)