Itt vagyok,nem mentem le a térképröl.Ma az üzleti világban dolgozom.Miután itt kezdem megtalálni a helyem szakmailag és anyagilag is,kezdem sajnálni azt a 7 évet,amit a családomtól és a jövömtöl vontam el azért,hogy néhány szarházi lábtörlöje lehessek csak azért,mert a javukra akartam tenni ,amit nem tudtak vagy nem akartak megérteni.El sem tudod képzelni milyen ugy felkelni,hogy nincs gyomorideg,nem kell hülyékkel értelmetlen vitákba bocsátkozni,és azt nem lehet megfizetni ,hogy azt küldök el a jó édesanyukájába ,akit jol esik.Ezt évek ota nem tehettem meg.Az üzlet jol megy.Ma magyarország legnagyobb függyetlen pénzügyi tanácsadó cégének dolgozom, a Brokernet-nek.A dél-Alföldi régio egyik vezetöje vagyok.
Amit most csinálok az szakmai,de egy misszió is,hiszen komolyan tudok embereken segiteni,ha szakmailag és emberileg elfogadnak.Ismerem azokat a gyógyszereket,amelyek alapvetöen meg tudják változtatni egy ember életét az anyagi biztonság vonatkozásában.Persze miondenkinek más-más gyógyszer kell.
Mindenkinek adok belöle,aki fogadókész rá.Aki em él vele,a saját ügye.Késöbb ugyis
be fogja látni,hogy hibázott.de akkor már többnyire késö lesz.
Mi nem képviselünk egy pénztintézetet sem,hanem éppen az ügyfelet képviseljük a pénzintéztekkel szemben,feladatunk neki többlethozamot vagy többlet- megtakaritást elérni.Tulajdonképpen összehozzuk a pénzpiaci keresletet és kinálatot.Minden ügyet ,szerzödést folyamatosan menedzselünk,foglalkozunk vele,
szakemberként.Hogy hogyan választ ma az ember,az bizony nem mindegy.Milliokat jelenthet ide vagy oda ,ha tv reklámra ,a szomszédra hallgat,vagy hozzáértö szakemberre.Ha beteg valaki orvoshoz megy,ha rossz az autoja nem bütyköli otthon,hanem autószerelöre bizza.Ez pénzügyekben még nem ilyen általános.Akinek van is tanácsadója,többnyire nem független,valamelyik pénztintézetet képviseli.Nyilván nem fogja azt móondani,hogy menj a szomszéd bankba,mert ott a te igényednek jobban megfelelö terméket kapsz.Valami ilyesmi a munkánk lényege.Most nagy gözzel azon dolgozom,hogy kivehessem a részem a cég
bajai irodájának nyitásábol,ehhez egy csapatot kell felépitenem,amihez kollégákat
is keresek.
Ha nem is napi gyakorisággal,de néha felllépek hozzátok,hozzászólok egy-két dologhoz.Köszönöm a megkeresést,jolesik,hogy itt még számitanak rám.
Matheisz János