prefixum Creative Commons License 2005.11.09 0 0 29
Lelőhetetlen rakétát fejleszt Oroszország

* MTI

2005. november 9., szerda 16:58

Sikeres kísérletet hajtottak végre egy "reménykeltő fegyverrendszerrel" Oroszországban. Putyin szerint lelőhetetlen csodarakéta készül.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változatNyomtatható változat
hirdetés

Lelőhetetlen rakétákkal kísérletezik Oroszország. Vlagyimir Putyin szerdán elismerte, hogy az orosz hadsereg sikeres kísérleteket végzett "olyan reménykeltő fegyverrendszerekkel, amelyek garantáltan át tudnak hatolni minden létező rakétavédelmen".

Az orosz média olyan robbanófejrészt emlegetett, amely a célra rárepülve kiszámíthatatlan manőverekre képes hiperszonikus sebességgel, kibújó szárnyak segítségével. A fegyveres erők november elsején végeztek újabb kísérletet egy mobil Topol-M (SS-X-27) interkontinentális ballisztikus rakétával.

Az orosz erők 2006-ban hat interkontinentális rakétát kapnak, jelentette Szergej Ivanov védelmi miniszter Putyinnak a főtisztek szerdai ülésén. A fegyverbeszerzési kiadások jövőre 50 százalékkal bővülnek egy átfogó modernizálás jegyében.

Putyin egyben elrendelte a sorkatonai szolgálat egy évre csökkentését 2008. január elsejétől a jelenlegi kettőről, de hangsúlyozta, hogy ez nem mehet a hadsereg és a flotta harcképességének rovására. A fegyveres erőknek készen kell állniuk arra, hogy biztosítsák a globális stabilitást, és megóvják Oroszországot a katonai-politikai nyomás és az erővel való zsarolás bármiféle kísérletétől, mondta.

A katonai kiadások struktúráját 2015-re úgy kell megváltoztatni, hogy 70 százalékuk menjen a hadsereg és a flotta fejlesztésére, és csak 30 százalékuk folyó fenntartásra - adta ki az utasítást Putyin. Ez az arány 2001-ben még éppen fordított volt.


azert ezek az oroszok zsenik.............
:)