k_p_l Creative Commons License 2005.11.07 0 0 113
"...Ne add fel, az informatika sosem szabályszerű. :-)..."

Nem bizony! A rádiózás meg főleg:

Ugyanaz a hardver (1,6 celeron) és ugyanaz az XPHome, de kb. egy éve más-más célra használva. Egyiken simán megy a wmp11 bekapcsolás után szinte rögtön, a másik, tőle két méterre csak akkor mászik fel a wrt54gs (infrastructure, mac-filter, nobroadcasting meg amit írnak minden...) routerre ha a WPA-TKIP jelszót a user begépeli. Ez nem túl szerencsés így, de irodában még visítva elmegy.

Alapból a víruskereső meg a tüzesfal is azonos (utóbbi a modemezős korszakból maradt kerio-féle haszontalanság kibővítve a helyi hálózat ujdonságaival), sőt, a tüzesfal konfigját áttettem egyikről a másikra, de a másik még mindig nem hajlandó automatice konnektálni. Még a géptologatás hátra van, de azért ez homályos kicsit. Vasbeton tartószerkezet árnyékolására gyanakszom, de lehet hogy nem az lesz :-( Nagy esélye van a wendóz reinstallnak, egyéként se ártana, csak úgy miheztartás végett :-))

Nem árt teljesen tiszta rendszerrel nekiveselkedni a wifinek, főleg ha régi a cuccos:
Szintén wmp11 egy win98se ujratelepítés után egy 1 gHz-es celeronnal vígan hasít az összes biztonsági beállítás aktiválásával. Persze ez sem mindig lép fel magától, nem derült még ki miért, de nem is kötelező neki. A linksys saját kezelőprogiját használja, gyenge (17% alatti) vételnél működik. Ugyanez a kártya 2,4-es cerkával simán fellép egy másik win98se-ben...

Továbbá, az egyik gépben a kártya saját konfiguráló progija a nyerő, a másik teljesen ugyanolyanban meg a wendózXP-vel kapott cumó tudja csak működésre bírni.

...folyt. köv.
Előzmény: akibacsi (111)