Pazár Creative Commons License 2005.11.04 0 0 19

2005.10.29.


Fehérvári sikertörténet

 

- átadták a Compar '97 új irodaházát és fémmegmunkláló műhelyét
 
 Pénteken délután avatták fel ünnepélyesen a Compar '97 Kft mintegy 100 milliós beruházással épült új fémmegmunkáló műhelyét és irodaházát. A fehérvári vállalkozás 24 embert foglalkoztat. Bisztricz József ügyvezető elmondta, hogy olyan multinacionális nagyvállalatok beszállítói, mint a Siemens, a Sagem vagy a Videoton. A város polgármestere is jelen volt az átadáson, ahol elmondta, hogy a Compar fehérváriak alapította fehérvári cég és ez nagyon fontos a városnak.

 

 A Compar '97. Kft. Betéti Társaságként 1997 márciusában jött létre Székesfehérváron, majd 2000 decemberétől Korlátolt Felelősségű Társaságként működik Székesfehérváron, a Kereszttöltés úton. A cég jelenleg 24 főt foglalkoztat és speciális célgépek, gyártóeszközök, gyártósorok tervezésével, valamint gyártásával foglalkozik. Telephelyüket egy átfogó fejlesztés keretében egy új, kétszintes épületrésszel bővítették, és az EU követelményeknek megfelelően korzserűsítették a fémmegmunkáló műhelyüket is.

 

 A cég kezdetben négy fő foglalkoztatásával a RÉV Szálló egyik irodahelyiségében működött, mellette pedig egy garázst béreltek, ahol egy műszerész esztergagéppel dolgoztak. Elsősorban a városban megtelepült multinacionális cégek termeléshez kapcsolódó igényeknek való megfelelelés volt a cél, így indulásként hullámforrasztó tálcák, és gyártóeszközök tervezésével foglalkoztank. Ezekből a tevékenységekből fejlődött ki jelenlegi profil, amely a tervezésen kívül magában foglalja a célgépek, gyártóeszközök, gyártósorok kivitelezését, gyártását és helyszíni szerelését.

 A működésből eredő profitot minden alkalommal fejlesztésére, gépesítésére fordították, melynek eredményeként mai eszközállományuk minősége magas színvonalú munkavégzést tesz lehetővé. Fontosnak tartják azonban, hogy a dolgozók a minőségi termékgyártás mellett korszerű körülmények között végezhessék feladatukat, így 2004. decemberében önerőből és banki hitelből egy átfogó fejlesztést indítottak.

 

 Kereszttöltés úti telephelyüket egy kétszintes épületrésszel, összesen 330 m2-rel bővítették. A terveztetésnél kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az épületnek a városrész környezetéhez maximálisan illeszkedő felépítése, valamint homlokzata legyen. A terveket a székesfehérvári Erdei László és Szabó Zsolt készítette. A fejlesztés első lépéseként sor került a gáz és a víz bevezetésére, valamint a szennyvíz bekötésére. A beruházás keretében az Európai Uniós követelményeknek megfelelően a 650 m2-es fémmegmunkáló műhelyünk felét is sikerült felújítani.

 A gépállományt tekintve a műhelyben a hagyományos forgácsoló gépektől kezdve a csúcstechnológiának számító CNC megmunkáló szerszámgépekig bezárólag mindenféle géptípus megtalálható. Mindemellett az új épületszárny elektronikus beléptető-, vagyonvédelmi valamint automatikus tűzjelző-rendszerrel felszerelt.

 Az alsó szinten komfortos szociális helyiségeket alakítottak ki: itt találhatók az öltözők, vízesblokkok, az ebédlő, valamint két iroda. A felső szinten folyik az ügyintézés, itt további három irodaszoba és egy tárgyaló található.

 

 A vállalkozás megalakulása óta töretlen a kapcsolatuk a VIDEOTON Autóelektronika Kft.-vel, valamint a szintén székesfehérvári Seawing Kft.-vel. Emellett kiemelt partnerük a SIEMENS AG, a SAGEM AG, a TEMIC Continental Kft., az IPTE Germany GmbH., az EPCOS Kft. valamint a JABIL Circuit Magyarország Kft.