determinators Creative Commons License 2005.11.03 0 0 685

Akkoriban, mikor én tanultam ez még nem volt anyag. Legalábbis nekem (810 Szervesvegyianyag gyártó) nem.

 

Hümmm. Nehezen hihető valszeg nem emléxel már.

 

A galvánelem mérései nem mérések voltak, hanem megfigyelések. Azért neveztem a Szamosközi szerkezetét galvánelemnek, mert úgy épül fel és úgy is viselkedik.

 

Lófaszt - hogy kedvenc stílusodban válaszoljak. Ahhoz, hogy ezt valóban ki lehessen jelenteni valóban kellettek volna azok a (precíz) gravimetrikus mérések. Egyébként kondenzátorként épül fel és úgy is viselkedik. Talán te is tapasztaltad, hogy a nem rövirezárt kondik maguktól is fel szoktak töltődni állás közben. (Tudom az is mind galvánelem- lásd Móricka akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe.)

 

Még mindig nem tudom mifene bajod van az egypolusú mérésével. Azt sem értem, miért akartál ott nyomatékot mérni, mikor van egyszerűbb mód is a kijelentés ellenőrzésére.

 

Mint említettem volt én magam nem építek és nem tesztelek berendezéseket. Ehhez nincsenek eszközeim. Ugyanakkor legalább azt tudom, hogy hogyan kellene. Ha nem olyan paraszt módon viselkedtél volna Egelyvel és főleg teacsőrrel akkor ők még több számodra hasznos útmutatót tudtak volna adni. Egy elektro-mechanikus szerkezet tesztelésénél kihagyni a nyomaték mérést a legalapvetőbb tájékozatlanságra vall. Persze az esetek többségében a nyomatékot valóban visszavezetik valamilyen más kényelmesen mérhető mennyiségre, de ennek csak akkor van értelme, ha a két mennyiség között ismert a pontos függvénykapcsolat. Ezt hívják kalibrálásnak. Gondolom a szerves vegyianyaggyártók ezt se tanulták a te idődben.

 

Egyenlőre ott tartunk, hogy a gróf kábított engem , meg még néhányunnkat. Azért költöttem volna 20 milkát a grófra, mert okos ember nem ad ki a jelentősebb összeget kétes beválású ügyletre.

 

Értem. Csak azért ajánlottál fel ilyen piti összeget, mert kétesnek tartottad. Ha egy kicsit is meggyőzőbb lett volna a gróf akkor talán a 200 milkáig is elmentél volna. Továbbra is áll a kérdésem miből ? (Vagy talán milka csokira gondoltál ? ;-) 

 

Hogy ne kelljen vakaródznod az intelligenciámmal kapcsolatosan bevallom, hogy 90 körül van. 

 

Asszem ez az első adat amiben egyetértünk bár én inkább a 85-öt saccoltam. :-)

Előzmény: JFEry (676)