actionman Creative Commons License 2005.11.03 0 0 23
Valóban a teljes szeretetben nincsen félelem. De ugyan honnan veszed, hogy Isten mindenkihez ezzel a teljes szeretetével viszonyulna?

Honnan veszed, hogy en _ezt_ mondtam volna?

Vannak a kevesek, akik megtartatnak, őket tünteti ki Isten ezzel a szeretetével.

Igy van. De talan elkerulte a figyelmed a topik temaja: szabad-e a terites soran a megfelemlitest hasznalni? Ha Isten az oveit kitunteti a szeretetevel (legalabbis ezt irtad, amivel en is egyet ertek), akkor az o leendo gyermekeit se kene felelemkeltessel manipulalni.

ha egy negédes szeretet nevében akarnak embereket megtérésre hívni.

Ezt altalaban mondod masok missziojarol, vagy konkretan az en hozzaszolasom kapcsan?

az embereket nem Isten szeretetével, nem is megfélemlítéssel kell megnyerni (ha már valahogy), hanem az igazsággal és valósággal kell őket szembeállítani, az pedig kinek-kinek megfélemlítés, vagy szeretet lesz

Ezt mar inkabb el tudom fogadni.

nem is biztos, hogy a puszta megfélemlítés csak rossz irányba vihet.

A "puszta megfelemlites" nem a teljes igazsag, igy ha nem is biztos, hogy csakis rossz iranyba vihet, de ez akkor is csak manipulacio (kb. mint a r.kat-s egyhaz ha nem veszel bucsut, elkarhozol gyakorlata egy idoben), ami nem kedves Isten elott. Imho persze.

Én meg azt állítom, hogy Isten eléggé hatalmas arra, hogy azt a predesztinált döntést, amit meghozol mellette, vagy ellene, te úgy éld meg, hogy szabad voltál.

Es ez mennyiben cafol engem?

ActionMan
Előzmény: esefi (13)