emts Creative Commons License 2005.11.02 0 0 80

Sziasztok,

 

Szerencsésen megoldódtak a problémáim a klímával kapcsolatban. Visszavittem a kocsit műhelybe és a szaki gyorsan megoldotta a gondjaimat. Röviden összefoglalnám, hátha másoknak is tanulságos lesz:

 

1.) Meleg levegő áramlik be, ha nem megy a klíma:

A klíma miatt a fűtésbox is cserélve volt. Sajnos sokat kellett alakítani rajta, mert nem ebbe a típusba való (későbbi évjárat). Mivel ebbe a típusba való klíma nincs Diavia márkából, ezért maradt az alakítgatás. Sajnos lecsúszott a bowden a szabályozóról és ezért nem lehetett állítani a levegő hőfokát. A klíma meg hűtötte a meleg levegőt. A bowden menet közben ugrott le, így a szaki nem tehet erről a problémáról. Visszarakta és megerősítette, így ezzel nem lesz több bajom. Azóta igen hideg levegő jön be klímával :-)...

 

2.) Motormelegedés:

A Diavia kapcsolási rajza opcionálisan jelzett egy második hőgombát. Ez nem volt bekötve eredetileg (szerintem sem lett volna rá szükség). Ezt a második - eredeti - gombát is bekötötte a szaki, s azóta a hőfok teljesen rendben van: melegben és araszolás mellett sem sikerült túlhevíteni a vizet. Úgy tűnik, a Diavia gomba nem teljesen ok minden körülmények között.

 

Szóval minden ok a kocsival, köszönöm a segítségeteket Nektek is. A szaki a fentieken túl szétszedte a motort, váltót, kipufógó rendszert, s azóta nagyon szépen megy az autó: csendesebb és majd 1 literrel kevesebbet eszik, mint régen. Nagyon elégedett vagyok. Az autó kapott egy kartámaszt is (Nefelejts Kft., direkt 306-ra való kartámasz). Szóval most már teljes az öröm.

A szakit csak dícsérni tudom: korrekt és gyors munkát végez, ráadásul igényes és kreatív: a klíma beszerelésnél szükség is volt trükkös (és szép) megoldásokra. Korábban nem ismertem, de örülök, hogy hozzá került a gép. Úgy vettem észre a szakmai hozzáértésen túl jó Peugeot kapcsolatai is vannak.

Legközelebb a hátsó híd felújátása kapcsán lesz jelenésem nála (még 30e km van addig). Azt mondják, jó áron újítanak fel 306 hátsó hidat és így nem kell bontottat vagy esetleg újat venni. Ideírom a webcímüket, hátha mást is érdekel (semmilyen anyagi vagy más előnyöm nincs belőle, egyszerűen elégedett voltam vele, és talán más is az lesz: nem szeretem, ha a kocsimat gányolja valaki, de a jó munkát értékelem): http://www.franciaautok.hu/

Szóval a kis 306 még sok évig fog szolgálni.

 

Előzmény: emts (79)