cyprus_people Creative Commons License 2005.10.31 0 0 314
      IV.BENEDEK 

 

Mai sorszáma: 118. (900. máj. –903. aug.)

 

 Előkelő római családból származott, pápaságát politikai zavargások jellemezték. Itália évenként szenved a magyarok betöréseitől és fosztogatásaitól…

  Így könnyű, nem létező időben, nem létező pápát és országát a magyarok évenként kifosztják. Kár, hogy mi magyarok nem is tudunk róla, történetíróink elfelejtették feljegyezni. Azt a híres brentai csatát is csak az a 15. századi német kompilátor Liudprand írta le részletesen, az Anjou Nagy Lajos 14. századi könnyűlovasságának itáliai hadjárata nyomán. 

  A kitalált Benedek idejében versenyezni lehetett a császári korona megszerzéséért, fiatal versenyzők [Pl. a provence-i Ludovicus] ezt meg is próbálták. Ezekben az időkben, aki a fogadalmakat nem tartotta be, egykettőre megvakították, úgyhogy csínján kellett bánni azzal. 

  Benedek gabonát nem osztott a római népnek. Viszont ebben a barbár és véres időben a bűncselekmények napirenden voltak. Az emberek képesek voltak például Folcus reimsi érseket is meggyilkolni!

Ezért aztán Benedek a gyilkosokat jól kiközösítette…

 Egyesek úgy tartják, hogy Benedek is erőszakos halállal halt meg, én ezt ellenzem, hiszen i.sz. 900 és 903 között KONSTANTIN volt a pápa. Az általam tárgyalt Benedek, egyszerűen nem létezett, így 5 oklevelét hamisítványnak minősítem, az egy hamis mellé.  
Előzmény: lazsak.a (310)