Sziasztok,
Üdvözlet az új topicnak, és a lakóknak.
Korábban volt valamely őstopicon szó a tamponozás leszedéséről, és írtam, hogy ha nekiesek a GySEV teknő projektnek, megosztom a tapasztaltakat.
Szóval : piros GySEV teknőt készítek Minitrix ÖBB teknőből. Ehhez az orráról és az oldaláról a pályaszámokat el kell távolítani, hogy a többi tamponozott felirat ne sérüljön. Az oldalán lévő régi, S alakú ÖBB logo szintén az enyészeté kell, hogy váljon, mert igen vastagon van tamponálva, és félő, hogy a GySEV matricaát feltéve annak a formája átütne.
Szóval kipróbáltam a "tamponosok" (tamponozással foglalkozók :-) ) által használ tamponlemosó folyadékot. Büdös, de állítólag először csak a tamponfestékeket kezdi leszedni, az alapfestékeket csak később támadja meg.
Tapasztalatom : a kisebb feliratokat teljesen jól el lehet vele távolítani, de a nagyobb felületeknél vigyázni kell vele. Először fültisztítóval próbálkoztam, az működött az orron és a oldalt lévő nagy logo esetében. A szürke részen lévő pályaszámhoz viszont egy 3/0-ás ecsettel vittem fel a folyadékot, mert alatta ott volt az emelési pontot jelölő kis háromszög, amit nem akartam eltüntetni. Kicsit noszogatni kellett a folyadékot, de azt is leszedte.
Vigyázni kell vele, mert egy idő múlva az alapfestéket is leszedi, ami nem jó. Nekem szerencsém van, mert a logót helyét el fogja takarni a GySEV matrica, ezért mertem nekifutni a nagyobb felületnek.
Tehát egy újabb technika, amit nem kell kísérletezni, megvan ! :-)