"Ezért van az, hogy folyamatosan növekszik a (kényszerűségből) PMR frevencián dolgozó kvázi-amatőrök száma."
Ez azért elég vicces, érvnek mindenképpen. Anyám, aki zenetanár, ő is letette annak idején az URH-A-t, és nem az érdekelte, hogy más mit csinál, nem a deviáns kisebbséggel foglalkozott, ami mindenütt jelen van (mellesleg ott sokkal kisebb számban), hanem hogy ő mit akar. Keveset amatőrködött, de gazdagodott vele.
A készülékek áráról annyit, hogy régen is voltak, most is vannak kispénzű emberek, és olcsó megoldások is pár ezer forintért, de modern készüléket is lehet venni gyakran félár környékén - én pl. nemrég egy Kenwood TH-G71-et vettem 100 euróért a német eBay-en. Egy-két hétig kellett figyelgetni, és a magyar bolhapiaci árakat elfelejteni - fenntartva, hogy aki drágán vette ebben az országban, és azt próbálja érvényesíteni, nem szabad haragudni. Mindenesetre én sem adnék 50-60-80ezer forintot ilyesmiért. Sok éve nem volt már FM rádióm, csak pár őslelet. A problémát megoldani is meg lehet, nemcsak kikerülni, és szándékosan vagy esetleg csak tudatlanságból mellébeszélni. Van egy nagy különbség: az egyiket szabad, a másikat, alapos okokból, nem.
De ez a pár hét elég volt tapasztalatszerzésre (is), többször nem fogok óbégatni.