Szia!
Háááát, ha jól emlékszem, nekünk a házat az emberek bondex woodstain-nel kenték be, 3 rétegben, a vörösfenyő szinárnyalatúval. Ez UV álló, és bár sötétedett valamennyit, most olyan szép "érett" szine van a háznak. De azon az oldalon ahol az eső jobban veri, jövőre tuti mégegyszer le kell kenni.
A gombaölés nekünk eleve megoldott volt, mi eleve úgy kaptuk az Erdérttől a faanyagot, hogy lekezelték, vagyis tűz, gomba, kártevők ellen kezelten kaptuk (legalábbis a tanusitvány szerint).

A festett "népies" bútoroknál ilyesmire gondoltam. A szivem csücske stilus a bal oldali natúr szekrényke.Bár ezek csak éjjeliszekrények, de én jellegében ilyen stilusban szeretném a házat berendezni. Végülis a kemence miatt amúgy is elég "parasztos" a ház belső már meglevő berendezése, meghát én kifejezetten irtozom a mai modern (többnyire nem túl erős, nem túl időtálló) bútoroktól. Bár a franciaágyunk az ikeából származik, jópár éve megvan, nade az is tömör fenyő... nem holmi dekor, meg ilyen olyan fának látszó tárgy:-)