mokuskerek666 Creative Commons License 2005.10.25 0 0 278

Szia 4tissimo!

 

A hőgörbéddel kapcsolatban lenne véleményem. Szerintem a csatolt hőgörbe határozottan nem olyan, amilyennek lennie kellene. A luteális fázis túlságosan rövid. De túl sok következtetést nem szabad ebből levonni, mert szerintem egyáltalán nem biztos, hogy az ovuláció valóban akkor volt, amikorra a program berajzolta neked. nagyon könnyű például félrevezetni a középidős nyákkal (eggwhite). Próbáld ki, ha 13-14 nap környékére jelölöd ezt, akkor jó eséllyel át fogja rajzolni az ovuláció napját.

Én már 10 hónapja rajzolom a hőgörbémet ezzel a programmal (miközben uh-val is rendszeresen ellenőrizték az ovulációt), szerintem elég sok tapasztalatot begyűjtöttem.

Nagyon fontos, hogy hüvelyben mérd a hőmérsékletet reggel, még mielőtt kimásztál az ágyból, pisilni se menj el, megközelítőleg azonos feltételekkel. A higanyos hőmérő pontosabb (igaz, kicsitt hosszabb ideig kell mérni vele).

Figyeld a nyákot, nagyon befolyásolja a kirajzolt ovuláció időpontját. Nálam egyébként a nyákban jelentős különbségek vannak, van, hogy már ovuláció előtt 4-5 nappal jelentkezik, van, hogy csak 1-2-vel. És a szex nagyon meg tudja változtatni az állagát, megtévesztően tojásfehérje szerűnek látodhatod, pedig lehet, hogy már (még) nem is a tüszőérésre utal.

Érdemes minden dolgot leírni megjegyzésként (hasfájás, szúrkálás, stb...), később hasznos lehet.

Miután már voltál egyszer spontán terhes (nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a babád), én inkább arra tippelnék az amúgy 28 napos, tökéletesnek tűnő ciklusból, hogy nem a ciklusoddal volt a gond, hanem a hőgörbén az ovuláció napja valamiért nem valós.

Amit felicitász javasolt, 12-20 nap között szex, szerintem a legtutibb módszer... :) Sok sikert!!!

Üdv, M.K.