Simply Red Creative Commons License 2005.10.25 0 0 49

Hiszen éppen ezért tervezte MM a kisérletet, hogy 90 fokkal elfordítsa, és majd akkor látja a nagy csíkeltolódást. Ezért feszegetem fentebb, hogy hány fokos szögben kell elfordítani az interferométert, hogy a maximális effektus látható legyen szerinted. Ezért fontos az első bekezdésre a válasz. Fogalmad sincs? Valószínűleg MM -nek sem volt, mert ők 90 fokban gondolkodtak. Az pedig kész:

 

Az MM kísérlet megbukott.

 

 

Szép ez a nagy határozottság, csak kár, hogy fogalmad sincs, hogy mit csinált Michelson és Morley. Ők 22,5 fokonként olvasták le a csíkok helyzetét (a készüléket 16 egyenlő lépésben teljesen körbeforgatták). A készüléket nagyon lassan, egyenletesen forgatták. Egy "lépést" 6 perc alatt végeztek el.

 

Az általad felsorolt lehetőségek közül az 1-es pont tehát kilőve, a 2-es azonos az SR-rel. A 3-as lehetőséget is megvizsgálták a fizikusok, vagyis azt a lehetőséget, hogy a földre "ráragad" az éter egy darabja, de ez az elképzelés megbukott (nem lehetett összeegyezteteni a csillagászati megfigyelésekkel). A 4-es ponton pedig még dolgoznod kell egy kicsit :-)

 

 

Előzmény: Astrojan (48)