Astrojan Creative Commons License 2005.10.25 0 0 48

OK. Tehát nem kifényesedést vársz, hanem zebracsík elmászást oldalra.

Mivel negatív az MM eredmény, nem ártana tudni, hogy mennyi eltolódás lett volna várható, ha hatékony az éterszél. Ezért érdekelt volna van e elképzelésed arról, hogy 90 fokos elfordításra 1 zebracsík eltolódást vársz, felet (tehát ahol világos volt ott most sötét lett), nullát, icurka picurkát, tehát töredéket, vagy sokat, ha lehet pontosan mennyit. Ez nagyon fontos.

 

Ha éterszél fúj, akkor a csíkok a szerkentyű forgatása közben eltolódtak volna.

 

Annak, hogy nem tolódtak el a csíkok sok oka lehet,

 

1. A MM készülék erre a célra nem alkalmas.

2. Az éterszél nem okoz ilyen jellegű eltolódást (például Lorentz miatt).

3. Nincs éterszél.

4. Nincs éter, de ne feledd az éteren én DVAG -ot értek, az pedig úgy néz ki, hogy van.

 

miért lovagolsz ezen a hülyeségen

 

Hiszen éppen most láttad be, hogy a műszert 90 fokkal elfordítva semmi változás nem történik: "akkor pont 90 foknál a karok pont szerepet cserélnének, és ugyanaz a minta állna be."

 

Hiszen éppen ezért tervezte MM a kisérletet, hogy 90 fokkal elfordítsa, és majd akkor látja a nagy csíkeltolódást. Ezért feszegetem fentebb, hogy hány fokos szögben kell elfordítani az interferométert, hogy a maximális effektus látható legyen szerinted. Ezért fontos az első bekezdésre a válasz. Fogalmad sincs? Valószínűleg MM -nek sem volt, mert ők 90 fokban gondolkodtak. Az pedig kész:

 

Az MM kísérlet megbukott.

 

Vagy pl. áramló folyadékban végzett hasonló jellegű kísérletekben valóban van csíkeltolódás.

 

Igen, ez jó, tudsz erről valami konkrét kísérletet, MM interferométer áramló folyadékban? (Fizeau régebben volt mint MM). Vagy ezt nekünk kell megcsinálni?

 

Előzmény: mmormota (45)