Almond Creative Commons License 2005.10.21 0 0 423

Jé, van ilyen topics! Bár az utolsó hozzászólás elég régi. Van itt még valaki?

 

Nekem nagy kedvencem a kínai konyha, és a család is szereti (bár ők azért nem tudnák naponta ezt enni). Vagy 15 éve találkoztam vele először, de mivel itthon az éttermek sajnos elég gyérek voltak, önvédelemből elkezdtem magam is főzni. 10 évig erőlködtem vele, de amit a Dr. Oetker féle könyvből csinál az ember az nem is emlékeztet a valódira.

 

Azután szerencsére be tudtam szerezni néhány eredetinek mondható szakácskönyvet, és (szintén nem itthon) meglestem néhány kompetens szakácsot is. Azóta egyre jobban alakul. Persze, az igazi nagyok szintjét nem tudtam még elérni, de próbálkozik az ember.

 

Mindenesetre enni legalább annyira szeretek mint főzni, de itthon sajnos hiába keresem, nem találok igazi jó kínai éttermet.

 

Van ennek valami mély, elvi oka, vagy csak én nem találom meg az igazit?