Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 137
Az iskolák építése nem folyik, ha szabad ennyit javítanom, és egy darabig nem is fog folyni, lévén, hogy nincs rá pénz, pályázaton meg szintén nem sikerült rá szerezni.
Egyébként pontosan a prioritásokról van szó.
A szemünkre vetheted, hogy nekünk nem kell sportcsarnok, de ez nincs így, mondom mégegyszer!
A vita a prioritásokon folyik, és Neked valamiért a sportoláshoz való jog megelőz egy csomó mást....
Szóval, mi csak azt mondjuk, hogy azért nagyon sok ALAPVETŐ dolgot kellene rendberakni. (és, bár kétségtelen, hogy ez a vezetés aktívabb, mint I. Béla volt, de miért ez a hurráoptimizmus???? Lsd. NEm folynak iskola ÉPÍTÉSEK)
Szóval, ameddig nincs pénz arra, hogy zebrát építsenek, hogy lámpás kereszteződések legyenek a forgalmas helyeken, hogy mindenki viszonylagos biztonságban közlekedhessen, ameddig nincs pénz arra, hogy megszüntessék a vonatok szintbeli kereszteződését a legfontosabb főútjainkkal, hogy ne álljon le a fél város sokszor fél órákra, mert átmennek Érden a vonatok, ameddig nincs pénz az óvodai és iskolai férőhelyek BELÁTHATÓ időn belüli bővítésére, addig talán valóban nem az uszodának kellene lennie az egyes számú projectnek a "megyei jogú városban".
De még ez is más lenne, ha az lenne, ahogy elsőzör hallottunk róla. Akkor ugyanis az volt a szöveg, hogy most lehet nagy állami támogatáshoz jutni, aminek a feltétele, hogy összekaparjunk némi önrészt, ne hagyjuk futni a lehetőséget....
Oké.
De aztán külsős pénz nem jött, minden saját káros lett (igen, kölcsönnel kipótolva, de, ugye, azt is nekünk kell visszafizetni, mégpedig egy olyan kölcsönnel, amiről meg sem nézték, vajon nem lehet-e máshol olcsóbban lerendezni... nota bene: ha lakást vennél, Te is az első utadba eső bankból vennél fel rá hitelt, vagy a magad szerény eszközeivel "megversenyeztetnéd" a szóbajöhető pénzintézeteket?
Szóval, nagyon úgy tünik nekem, hogy a mi szemünkben észrevetted a szálkát, de a magadéban a gerendát nem sikerült...: Te sportolni akarsz, és nagyon meg vagy elégedve azzal, ami most körbevesz (hogy miért, a Te dolgod, csak ne olyamivel bizonyítsd, ami nem igaz!)
Tehát, a Te prioritásod a sportcsarnok.
Ez normális dolog, ha nincs gyereked, belátható időn belül nem is tervezel, mert mondjuk, akkor tényleg nem probléma, hogy közlekedik az a lurkó, ha olyan szerencsés, hogy kapott Érden iskolai férőhelyet) és, az sem izgat, hogy van-e hely HELYBEN okítni, nevelni...
Biztos hogy vannak még, akik ugyanígy gondolkodnak, miért ne lennének.
Senki nem állította, hoyg ebben a városban SENKI nem akarja ezt a vezetés által megálmodott kacsalábon forgó fránya sportcsarnokot.... (sőt, DB mondta, hogy még tizen-huszon cselgáncsos kisgyerek szüei is nagyon akarják, mert ők írtak petíciót is -akik, ugyan szerintem szintén tudnának edzeni egy ennél jóval szerényebb csarnokban-teremben, de jó, nem mondok semmit, még tizen-huszon szavazat a sportcsarnok mellett...)
De, az a városvezetés feladata, hogy egy ekkora project beíndítása előtt felmérje, vajon a Hozzád hasonlóak vannak-e többen, vagy a hozzánk hasonlóak. És, ha BÁRMELYIK fél "kedvére" is tesz, akkor olyan terheket vállaljon magára, ami nem dönti romba a többiek prioritásait is jó pár évre, és, hogy lehetőleg úgy tegyen kedvére annak a félnek, hogy a másik meg legalább egy kicsit érezze úgy, az ő véleményét is figyelembe vették (pl. igenis, SZERÉNYEBB -netán később bővíthető- sportkomplexumot valósítson meg....), hogy ne azt érezze a "vesztes" fé, hogy enyém a vár, tiéd a lekvár....
Előzmény: palánkos (135)