Fakopi Creative Commons License 2005.10.16 0 0 32

Egy augusztusi kép és két tegnapi...

 

Ezek a kedvenc tehervonataim, talán mert annyira kiszámíthatóak... A felnémeti OMYA és Visonta között vasárnap kivételével minden nap megy a 24 Uacs kocsi mészkőőrlemény. Az iparvágány 2000-es megnyitásától kzdve tavaly augusztusig tényleg Szergej volt, azóta remot M47. Naponta háromszor megy ki az őrlőműhöz, nyolcasával viszi fel az üres, lefelé a rakott kocsikat. Kb. 10 óra felé rakják meg fent az első adagot, akkor megy fel a gép, és kicsivel 11 előtt ér vissza a rakottakkal. Rövid papírmunka után indul tovább Füzesabonyba.

A többit már nem tudom ilyen pontosan, ezért elnézést, ha tévednék. A többi 16 kocsit estére rakják meg, azt már nem bírná a Dácsia átvinni a város felett a Vár mögött, ezért egy Szili jön, az IC-ről. Az IC most kicsit később jár, ezért láthattad fél nyolc körül, én még fél hét körül fotóztam, már visszaútban. Füzesabonyba viszik a kocsikat, ott hozzácsapják a már dél körül levitt nyolchoz, aztán villamos mozdony viszi Visontára.

Felnémeten ócskavasat is rakodnak, néha azt is az Uacs kocsikkal együtt viszik Füzesabonyba, ahogy a képen is látszik. Egyébként meg az M43-assal vontatott kiszolgáló menet, az ún. "kis-egri" viszi.

Előzmény: Törölt nick (22)