Castor27 Creative Commons License 2005.10.13 0 0 42

Hi!

 

Bocsi, hogy ide írom ezt, de nem nyithatok topicot... :(

 

Gépvásárláson töröm a fejem, eléggé úgy néz ki, hogy a Canon S2 IS mellett döntök, de ma kezembe fogtam egy Fuji S9500-at és... nagyon tetszett!!!

Szóval megint teljesen elbizonytalanodtam!

Tudom, hogy nem egészen azonos kategória a két gép, de kíváncsi lennék, hogy mi a véleményetek!  Árban jóval drágább a fuji, de ha ezen múlik várok még egy hónapot.. :) (Fuji boltban 180 az ára, de azt mondta az eladó, hogy annyira új hogy elvihetem helyben 170ért! Néztem egy nagyot... kínai piac vagy mi? :)) ) Elsősorban persze olyanok véleményét várnám, akik rendelkeznek valamelyik géppel!

A Fuji-ban csak 2 dolog van ami nem tetszik:

 

1, visszanézésnél állítólag elég lassú, akár 6mp is lehet mire teljes nagyításig zoomolsz és a képváltások között is 1-1,5 mp telik el... :( de ez a kisebb gond

 

2, a kézi élesség állításhoz se méterskála se nagyított kép nincs! Csak az amit a keresőben vagy az LCD-n látsz... a videókamerám is ilyen, szóval tudom szívből utálni... És nem tudtam rájönni (nem volt sok időm babrálni vele és az eladó hölgy sem tudta :)) ) hogyan jelzi, ha sikerült beállítani az élességet... ezt valaki el tudja mondani? (Arra gondolok hogy: most Canon PSA70-esem van, amin zöld lámpa világít ha sikerült és villog ha nem illetve zold a fókusz keret vagy sárga he nem sikerült)

 

Használhatóságot és minőséget nézve a Canon-hoz húz a szívem (a mostanit is szeretem) viszont külsőleg nagyon bejön a Fuji! Szerintem sokkal komolyabb hatása van...

 

Aszem egyenlőre ennyi... :)