kannibál Kovács Creative Commons License 2005.10.12 0 0 30489

1. Nyílik a bicska a zsebemben a Puskásról szóló cikk elolvasása után...

2. De lassan kinyílik Kisteleki Istvántól is. Milyen jogon mondja azt ez a hólyag, hogy Matthausnak nincs edzői eredménye, ezért ne is beszéljen? Lothar edzőként szerb-montenegrói bajnok és BL-résztvevő. A magyar válogatottal elért eredményével kapcsolatban pedig egyetlen számadat:

A magyar nemzeti 11 a mexikói VB óta a különböző selejtezőkben - nem számítva a Jugoszlávia elleni két pótselejtezőt - a megszerezhető 190 pontból 80-at gyűjtött be (kiszámoltam, aki nem hiszi el, nézzen utána), azaz a Jenei Imrével és Puskás Ferenccel kiegészített "szakma" 42 százalékos eredményt ért el. Matthaus 27 pontból 13-at gyűjtött be, ami 48 százalékos produkció. Ez bizony gyenge eredmény, de ahhoz, hogy lesüllyedjen a "szakma" szintjére, ma még ki kellene kapnunk a horvátoktól. Ez persze könnyen előfordulhat, ám még egyszer hangsúlyoznám, egy mai vereséggel éppen oda jutna, ahol az elődei is álltak.

Amúgy Kisteleki "Kölnivagyok,gyerekek!" István mit nyert eddig edzőként? (Semmit!) Hány klubcsapatot vezetett ki a nemzetközi porondra? (Egyet se, ezzel holtversenyben áll Tornyival...) Mi a legnagyobb edzői sikere? (Felhozta a BVSC-t az NB1-be.) És mi az oka annak, hogy 1-2 év után mindenhonnan továbbállt? Az MTK klubigazgatójaként se volt túl hosszúéletű, szemben az utódával, Fülöp Ferenccel.

A nagy ligareformjairól annyit, hogy egyelőre annyit ért el, hogy eltaposott két fiatal edzőt, akik a nemzetközi előírások szerint leülhettek volna a kispadra (Kuntics és Selymes), valamint teletömte Tornyi Barnabás zsebét. A ligaigazgatónak pedig tudtommal nincs köze a szövetségi kapitány munkájához, Matthaus alkalmazója az MLSZ elnöksége...