Kedves Zsuzsánna, Anna!
Mint mondtad:
"sok mindent nem tudunk, melyet ő felfedezett, illetve nem teljességében ismerjük munkásságát. Sokféle mende-monda járja, ki tudja mi az igazság, csak találgatni tudunk."
Ez így is van. Ettől kezdve mindenki azt mond amit akar. Ezt én úgy gondolom, mint a Magyar Irodalom órán, a verselemzés, vagy a Művészettörténet órán egy festmény elemzése. Van mondjuk egy vers, amit a költő megírt mondjuk 200 éve. De azt nem írta meg, hogy mi történt előtte vele, vagy mi késztette a vers megírására. Ettől kezdve az egyik tanár ezt mondja, a másik azt. DE senkinek nem mondhatja, hogy a "költő azt gondolta hogy:.....". Kell az a kicsi szavacska: szerintem.
Egyszer megkeresett egy ismerősöm, aki reikit tanult. Hozott egy könyvet magával, s kérte segítsek neki a benne leírt kísérleteket értelmezni, mert őt ez érdekli, de olyanokat írtak le, amit ő nem ért. Elolvastam a könyvet, majd leültem vele. Röviden Neked is elmondom a lényeget:
- Szkeptikusan álltam hozzá, ennek ellenére rajtam működtette az energia sugárzást, ettől kezdve hiszem hogy a dolog működik,azaz hiszem, hogy létezik olyan "dolog" amely nem magyarázható meg jelen fizikai ismereteinkkel;
- A könyv szerzőinek az volt a célja, hogy egyszerű fizikai kísérletekkel bizonyítani tudja egy olyan különleges energia "létét" amelyet a hivatalos fizika nem ismer el, mert nem tudja s nem lehet mérni.
- A könyv tele van fizikai kísérletekkel, amelyek egyszerűek, s magyarázattal is szolgálnak, amelyek úgymond közérthetőek.
- Felületes fizikai ismeretekkel rendelkező átlak olvasó a magyarázatokat könnyedén elfogadja, mert "nagyon tudományosan hangzik, tehát biztos igaz". PEDIG az igazság az, hogy a kísérletekben leírt jelenségek valóban jelentkeznek, DE mindennek megvan a hivatalos fizikai tudással megmagyarázható megoldása...... csak az nem fér bele a könyv szerzőinek céljába....
Egyébként figyeltél? Rögtön van egy ellentét: egyszer azt állítják: "Mai hivatalos fizikai ismereteinkkel nem tudjuk magyaráni, s fizikai módszerekkel nem mérhető." másodszor azt mondják: " Figyeld meg az XYZ kísérletet: Az energia jelenlétében a fénypont elmosódik." Hoppá! energia=elmosódás ! Akkor az elmosódást kell vizsgálnunk, s kimutathatjuk az energiájukat (szándékosan nem nevezem meg, mert ahány irányzat, annyi név), és kész a mérőműszer!
Mindezekkel kapcsolatban a véleményem:
- hiszem, hogy vannak jelen ismereteinkkel nem magyarázható jelenségek amelyeket kutya kötelességünk kutatni, vizsgálni.
- ne rugjuk föl a mai fizikai ismereteinket (ez is divat), mert ha ez nem működne, nem lenne sem számítógépünk, sem lézerünk, sem CT, MRI, vagy PET, de a holdra sem mehettünk volna. MÁST kell keresnünk....
- van olyan tudás az emberiség birtokában, amely olyan eljárásokat, "energiákat" használ, amely működik, DE nem tud magyarázatot adni rá (mert nem tudja, honnan jött a tudás). Na itt a baj, mert magyarázat KELL a hitelességhez. S ettől kezdve jön a hókusz pókusz, meg isteni eredet, meg stb. stb. S hihetetlen handabandákat tudnak produkálni.... Ha a handabandára azt mondja egy tudós, hogy "handabanda" akkor kikérik maguknak, s hírdetik az összeesküvés elméletet....
Fentiek persze minden ismeretlen területre igaz... ilyenek vagyunk minden ismeretlennel kapcsolatban.
Majd később még írok Tesla munkáságáról is.
A Te elképzelésedre csak akkor tudok véleményt mondani, ha megismerem.
Kérdezz.
üdv.: taki