tere Creative Commons License 2005.10.09 0 0 517

Én azért nem hülyézném le.

Viszont azt tudomásul kell venni, hogy manapság pénzt csak biztos dolgokra adnak. Ha valami, egy ilyen kutatás egyáltalán nem biztos, hogy sikerrel zárul. A célja egyelőre senkinek nem érdeke aki értékesíteni szeretné, mint tudjuk. Abban viszont _én_ egyáltalán nem vagyok biztos, hogy senki nem kutatja ezt a területet, sőt! De miért is kéne nagydobra vernie az eredményeit?! Sikeres kutatás/nyilvános eredmény esetén 3 verzió van:

1., Párszor 5 év és nagyon gazdag ember/cég lesz.

2., Nemes egyszerűséggel lehülyézik és rajta kívül senki nem jut előrébb.

3., Hatalmilag nyúlják a projektet és mi majd drágán megvesszük.

 

Olaj. Na most vagyok bajban, mert mivel nekem már a tegnapi nap is történelem, meg nem mondom mikor és hol, de úgy 1-2 éve tudós emberek kemény fejtörésbe kezdtek. Rég kimerült olajmezőkön végeztek próbafúrásokat. Az történt, hogy a fúrások során olajat találtak. Az olajmező a pár 10 év alatt mióta lezárták, feltöltődött. Értetlenül álltak az eset előtt és talán a mai napig azon tipródnak, hogy ez hogy lehet. Anno cikkeztek is róla rendesen. Ezekben a cikkekben már hozzáértők merészen feltételezték, hogy mégsincs akkora baj olajügyben, mint azt azelőtt gondolták.

Világ életemben, de most is képes vagyok teljesen tudománytalanul, csak úgy vadul feltételezni, hogy az olaj keletkezésének módjával kapcsolatban halovány lila fingja nincs senkinek. A beolvasztott őserdők, őslények meséje nem kicsit ótvar legenda. Szerintem. Nincs az az erdő és állatmennyiség ahhoz képest, amit a föld alól már kitermeltek...

na ez is elég ótvar volt, de így gondolom.