john_milton Creative Commons License 2005.10.09 0 0 220
Sziasztok! Lehet, hogy szégyen, de én csak mostanában jutottam hozzá Coelho könyvhöz. Rég nem olvastam szépirodalmat, néhány Hesse és egy Orwell volt a kivétel. 10 év alatt 4-5 könyv. Most úgy összejöttek a dolgok, és változtatni akartam sokmindenen, erre ajánlotta egy barátom, olvassam el Az alkimisát. A pusztai farkas óta nem olvastam ilyen jót. Nem mondott vmi fantasztikusan új dolgot, de azt írta le, mi bennem volt, csak magam sem mertem kimondani. Amikor Egyiptomban jártam, és azt mondtam, a sivatag volt a legszebb, sokan furcsán néztek rám. A második a Veronika... volt. Olyan dolgokat olvastam a két könyvben, amelyek olyan érzéseket váltottak ki belőlem, hogy nehezen is tudom megfogalmazni őket. Coelho képes nagyon egyszerű dolgokat megfogalmazni, és csak gratulálni tudok ahhoz is, hogy ilyen nagy példányban el tudta adni. Nagyon szeretném, ha meg tudnám valósítani azokat az álmokat, amelyeket megerősített bennem. Sokat írtam, de semmi értelmeset. El kell olvasni. És megpróbálni tanulni belőle.