Sequoia Creative Commons License 2005.10.08 0 0 87

Helló! Egy kis kezdői segtséget kérnék.

Most szeretném kiépteni első otthoni hálózatunkat, drót nélkül. Egyelőre egy desktop pc és két mac laptop lenne a tagja. A desktopban nincsen drótnélküli eszköz. Jól értem azt, hogy a drótnélküli routereken mindig van klasszikus kábeles lan csatlakozó is? Tehát így meg tudom csinálni a drótnélküli hálót anélkül, hogy vennék egy wlan kártyát a pécébe? Ez volna a koncepció: router rajta ül a netcsatlakozáson, és dróttal csatlakozik a pécére; laptopok szabadon vándorolnak, és drót nélkül csatlakoznak a routerre, rajta keresztül, ha kell, egymásra, az internetre és a desktopra. Megy ez így?

Ha nem, akkor a másik kérdés, hogy milyen eszközzel célszerű wlant adni a pécének? Van valami hátránya az USB-re dugható pendrive méretű külső eszközöknek a beépített PCI-os kártyával szemben?

Ha megy a dolog, akkor minden további tanácsot is szívesen fofgadok, elsősorban azzal kapcsolatban, hogy mire figyeljek a routernél. Milyen márkát kerüljek mindenáron? Szívok-e egy mediamarktban vett olcsó routerrel? Satöbbi.

Köszönet mindenért.