Fortissimo Creative Commons License 2005.10.07 0 0 106
Népszava hála a szocialistáknak
1998-ban a Postabank Média portfoliójának éléről kitett VIP-hiteles Németh Péternek Szabó Zoltán a VII.kerületi szocialista polgármester állást kínált az Erzsébetvárosi szocialista vezetésű televízióban. Így lett az Erzsébetvárosi televízió vezető szerkesztője hivatalos szerződéssel információink szerint havi 350.000 forintos juttatással, Szabó Zoltán személyes ellenjegyzésével. Ezen közpénzen finanszírozott állást a Népszava szerkesztőjének most áll módjában meghálálnia.
Különös vetülete még az ügynek, hogy Németh Péter volt az előterjesztője az Erzsébetvárosi választási etikai kódexnek, melyet úgy látszik különös módon értelmezett. Számára nem vet fel etikai kérdéseket az a tény, hogy a Népszava főszerkesztőjeként közpénzen finanszírozott kerületi állása mellett, kizárólagos különszámot ad ki szerződő partnereinek. Milyen pénzből és milyen meggondolások alapján ad ki egy országos napilap különszámot egy-egy választókerületre, kizárólagosan a szocialista képviselő támogatására? Valami itt nagyon nem stimmel..
Információink szerint a kerületi ellenzék rendkívüli ülést kezdeményez a kerületi tv gazdálkodásának átvilágítására és felkéri Németh Pétert ,hogy függessze fel a közpénzekből finanszírozott tevékenységét.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9060665&la=48123243
Előzmény: Fortissimo (105)