Bora1 Creative Commons License 2005.10.06 0 0 168

Mezőkövesdel kapcsolatban magam egy kicsit megosztott vagyok.

A reptérrel kapcsolatban nem tudnék "megalomán" tervekkel még alapgázon sem azonosonulni.

Mindenkinek megértem, hogy szeretné látni szűkebb hazáját egy kicsit "kilőni" de a fene tudja... én ellene vagyok a minden megyébe egy Ferihegyet mozgalomnak.

"Így egy "Jakabszállásnyi" futópálya üzemeltetése is a lehetőségek felső határát súrolja!"

Ez a téma kedves számomra. Szeretem Jakabszállást Imre bácsistul, Géza bácsistul, ahogy van. Nagyon sajnálom, hogy _ebből_ nincs minden faluban.

Mezőkövesdben egy ilyen irányú reptér tekintetében óriási lehetőség lakozik, tekintve ugye az elhelyezkedését. Eger, Mezőkövesd, melegvizes pancsika stb...

Garantálom, hogy az összes pilóta barátom egy ilyen megvalósult ötlet hallatán fülig szaladt szájjal még a flúge pláne leadására sem hagyva időt száguldozna CB-ken keresztül Mezőkövesdre.

Nade.

"Tömeges legyen az igény a repülőtér használatára." Itt ugye jön a kérdés, hogy pontosan mire is? A helyi repklubnak még ha lenne is igénye egy befektetőnek sem érné meg bele invesztálni.

Jakab szintű szolgáltatás? Itt jönne a tömegesebb igény. Mind belföldi, mind külföldi. Egy ilyen szintű reptérre lenne igény. DE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem magyar befektetőnek kell érkeznie. Csík Imre bácsi ugye csak egy van. Jakab monetáris pédáját tehát hagyjuk. Nézzük mondjuk szegedet. Kell-e nekünk egy olyan reptér, mely pl. egy szegedivel azonos igazi magyar LEHÚZÓS árpolitikával dolgozik? Nekem például nem, és a környékemen még jó pár pilóta hasonló véleménnyel van. Meg ottani is.

Szóval jönni kell valakinek, aki megteszi az első lépéseket. A kommunizmust ugye leszavaztuk. Ettől a pillanattól kezdve viszont nem illik kérdő tekintettel az állam bácsira nézni. Ha piaci alapokon gondolkozunk, akkor Mezőkövesden sajnos messze van még a kánaán :(

Előzmény: BükkAir (161)