_atti
2005.10.06
|
|
0 0
73
|
Sziasztiok! Én is egy Crowley tarot-val kezdtem úgy tíz éve. Nagyon jó, nagyon sok szimbólum van egy-egy képen. Néha túl sok is. Nagyon szeretem Osho Zen tarott-ját is. Nagyszerű, felülemelkedett képek vannak benne. Bár a hagyományos lap-értelmezések nehezen húzhatók rá. A kedvencem az Ancestral Path Tarot az udvari kártxák és a kisarkánum négy kultúrával van megjelenítve. A botok az afrikai, a kelyhek az európai, a kardok a japán, a korongok az északamerikai indán kultúra szimbólumaival jutnak kifejezésre. Könyvek közül Ziegler munkái segítettek a legtőbbet. Aleister Crowley: Toth könyve már bizonyos jártasságot feltételez a szimbólumok világában. A tarot megértése és használata mégis inkább bizonyos médiumitást feltételez. A kártyák alapértelmezését kisebb-nagyobb eltéréssel minden könyvben megtalálod. De azt, hogy annak az embernek, akkor abban az állapotában, abban a kirakásban, azon a helyen mint jelent, azt egyetelen könyv sem tudja megmondani. Vagy megkapod a kártyajelentések ismeretének adományát, vagy nem. Ha igen, szerencséd van(nem mindig), ha nem akkor nem. De még ekkor is tudod használni a kártyádat a könyv segítségével, de bonyolult kirakásokkal még ne kísérletezz. Egyenlőre. |
|