Kár! :-(((
Tudod-e, hogy ma a Tied volt a huszadik hozzászólás?
Hát nem ráéreztem, hogy valaki írni fog, mialatt én pőtyögök!
Nos ezt csak azért kezdtem ezt a témát, mert folytatni szeretném a sörkollektor építéssel. (Afféle bemelegítés volt, de talán érdekes.)
Tulajdonképpen, egy pár megválaszolatlan felvetésre szeretnék reagálni.
Felmerült több topiktárs részéről (meg mások is mondták), hogy miért kell a sörösdobozokkal foglalkozni, vacakolni, miért nem inkább vékonyfalú alucsőből, gégecsőből készül? Szerintük egyszerűbb lenne.
Szerintem elsősorban a sörösdoboz nagy ötlet, kár, hogy nem nekem jutott először eszembe! De mint tudjátok, ráharaptam. Van ebben valami vicces, pikáns, jól hangzó, különlegesség. Sajnos azt nem mondhatom, hogy ilyen még nem volt. Igaz, számításaim szerint fél literesből még nem csinált senki, tehát ez is lehet újdonság.
Másodsorban, nem tudok arról, hogy ilyen vékonyfalú cső létezik-e. Ki a fene használna ilyet?
Gondoljátok meg, egy darab 166mm-es kiherélt, pardon alján és tetején kifúrt doboz 14gramm. 10db dobozt összeragasztottam, és sziloplasztozás után is csak 145g-t mértem. A próbacső 1650mm hosszú, merev cső. Átmérője 65mm, igaz vannak benne szűkületek, lényegében ezek merevítik, de szinte ellenállás nélkül át lehet fújni rajta (valamikor 12 évet trombitáltam, fújni tudok. Megpróbáltam megszólaltatni, de túl nagy a megfúvandó cső- az ún. "mundstückli" és nem szólt).
Harmadsorban az ára. Na kérem ez a legkedvezőbb. Ez tulajdonképpen hulladék, bele is illik az újrahasznosítás, környezetvédelem stb. témakörbe.
Erről ennyit. Folyt köv.