OFF
Nem vagyok a barátod, ha így folytatod, szerintem nem is leszek.
A következtetés nem értés.
Ismétlem, nem fikáztam. Véleményem van, ami történetesen nem egyezik a Tieddel, ami miatt szerinted műveletlen vagyok.
Komoly klasszikus zenészektől is hallottam ilyet, hogy nem szeretik Bachot. Elismerik nagyságát, meghajolnak előtte, de nem _szeretik_. Az ízlés és a műveltség bizony nem feltétlenül ugyanarról szólnak. Az, amiről Te beszélsz, a műveletlenség egyik legfőbb mutatója: szeretem, mert illik.
Merthogy senki készülékében nincs hiba, csak azéban, aki azt hiszi, hogy annak, ami zseniális, mindenképpen tetszenie kell mindenkinek. Bizony el lehet ismerni valamit anélkül is, hogy szeretném. El lehet fogadni, hogy jó, de nem nekem készült.
És ebben az esetben nem is erről van szó ráadásul, mert még csak nem is az adott művész kvalitását, tudását kifogásoltam, hiszen nem is ismerem igazán a munkásságát, hanem az adott esten nyújtott "teljesítménye", valamint hozzáállása nem fogott meg, de hadd ne írjam le ezt még négyszer.
Az a falanszter, amiben Te gondolkodsz, hála az égnek még nem jött el, remélem nem is fog. Az a "mihaszna egyéni ízlés", bizony az az egyik legfontosabb része a művészet élvezeti oldalának.
Ettől függetlenül Willist párhuzamba vonni Bach-al, enyhén szólva is profán.
Onnan veszem, ami a színpadról sugárzott. És nekem, afféle közönségnek más nem számít, hiszen nagy valószínűséggel csak a színpadon fogom látni.
Nincs itt vita. Nézd meg a 6-os hozzászólásomat, és rájössz, mennyire nem értesz semmit. Ott ugyanis leírtam, hogy hajrá. Meg azt is, hogy nekem nem, de másnak persze. Valamint toleránsam nem írtam le az összes véleményemet, aminek egy részét viszont később csak kihúztad belőlem (bár még így is maradt elég).
Majd Te elkezdtél meggyőzni, hogy de. Miért is?
Részemről mindenesetre befejeztem.
ON