Tralfamador Zog Creative Commons License 2005.10.04 0 0 374

Sziasztok!

 

A fórum címe alapján írok ide is, biztos van valaki aki tud segíteni. Röviden: ovis a fiunk, jövő márciusban tölti be a 6. évét.

 

Számtalan ismerősünk, barátunk, rokonunk van az országban, aki javasolta, hogy csak a 7. éve betöltése után "asdjuk be" suliba, jobb lesz neki.

Mi is így gondoljuk, rengeteg tépelődés után, és a csoportunkból is majsdnem minden szülő, akit ez érint.

 

De az oviból passzírozni akarnak mindenkit az iskolába, kis falu ez, ahol az a tét, hogy 1 vagy 2 osztály indul jövőre... tanítók sorsa dőlhet el.

 

Mi jogászok vagyunk, egész nap a jogtárat bújtuk, de a semmitmondó közoktatási törvény 6. §-án túl semmi pontos szabályt nem találtunk, illetve csak a 8 évesekre, de az tény, hogy iskolaköteles lesz jövőre a törvény alapján a fiunk.

 

A kérdésem: mindenki (az érintettek 80 %-a....) nevelési tanácsadóba viszi a gyerekét, vagy máshol az ovik örülnek, ha marad a gyerek és nem feszegetik ezt a kérdést?????

 

Szülői értekezleten biztosan előjön ez a dolog, úgyhogy kérlek titeket, aki tud, segítsen és írja le, mi alapján maradhatnak a gyerekek 7, 7és fél éves korukig az oviban (És most ugye nem a sajátos nevelési igényű gyerekekre gondolok.)

 

Bocs, hogy hosszú voltam, hátha valaki elolvassa azért és válaszol!