The Glowface Creative Commons License 2005.10.02 0 0 7466

Én rövidebb ideig játszottam ilyennel, amíg egy kóbor tűzlabda nem végzett vele nagyon.

Erős, de nem játszhatatlan.

hasonlítsd össze inkább egy harcossal.

Ha hasonló szintű harcosokkal hasonlítod össze, nem sokkal durvább (mivel a támadás-száma nem nő). Igaz, hogy könnyebben talál, de a sebzése nem OLYAN durva (3d6 hp 5. szinten - amit sosem értem el -, vagyis kb. 10-11 hp. Egy kör alatt mennyit sebez egy átlagos, 5.-6. szintű harcos? Legalább ennyit, még azzal együtt is, hogy ritkábabn talál, mert nem csak touch AC-t kell megütnie, bár általában jobb a támadása.)

És persze minden más jellemzője (hp, támadás ha nem touch attackot varázsol, stb) jóval gyengébb. AC-je is valószínáleg jóval gyengébb lesz.

Igaz, van pár spéci képessége/"majdnem varázslata", de ahogy te is írtad, az inkább hangulatot ad neki, mint tápolja. Lát a sötétben, sötétséget idéz, árnyékszárnyakon repül, egyetlen kimondhatatlanul gonosz szóval szétzúzza a sziklát, stb. Mind olyasmi, amit egy-egy nem túl nagy erejű varázstárgy is jól heylettesítene.

Varázslóhoz, vagy akár sorcererhez nem érdemes hasonlítani: a támadó mágiájától (egy féle, cifrázva 1-2, magasabb szinteken talán 3-4 spéci hatással, és hozzá 1-2 további spéci képesség) eltekintve egyáltalán nem rendelkezik a varázslók rugalmasságával.

Saját tapasztalatom szerint a gyakorlatban egyáltalán nem extrém, legfeljebb erős.

Előzmény: birefi (7463)