Szóval úgy gondolod, hogy "kereszbe" vannak a bordák? Abban igazat adok Neked, hogy úgy merevebb. De én úgy gondolom, hogy hosszában (függőlegesen) mutatna jobban a csíkozás. Amikor Esztergomban öszzeszerelték(tük) a kollektort, ott is hosszában (a kétméteres oldallal párhuzamosan) futottak a bordák. Pedig ha a tetőre kerül, akkor senki sem látja. A keresztbe bordázás lenne az erősebb. Lehet, hogy valami más szempont is van ezzel kapcsolatban? Talán az, hogy honnan esi a fény, mikor takar ki többet a borda, stb.?
Tudod-e, hogy bogarat tettél a fülembe!
Egyébként megint megnéztem a Cansolair képeit, ott semmiféle bordázás nem látszik. Pedig ha bordázott, akkor a fotókon annk nyoma lenne. A polikarbonátnak, vagy a Lexan-nak egyébként van tömör változata is. olyan mint az üveg, vagy a plexi. Talán ezt alkalmazták.
Egyébként előkerültek a fotók Esztergomról (tök véletlen, én már el is temettem őket), Freddy56 is küldött néhányat, megbeszélem Vele, és egy-két képet feltennék, hogy lássátok milyen volt a hajlító-, a forrasztóállvány. Érdekes, hogy sem Freddy, sem én nem csináltunk a kész kollektorról fotót, csak a majdnem készről.
Érdekelnek valakit ezek a fotók?