Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2338
Sohasem állitottam, hogy általában a fiuk értelmesebbek, inteligensebbek lennének a lányoknál. Azt viszint megkockáztatom, hogy az eltérő gondolkodási mechanizmus következtében a tehetségük másképpen nyilvánul meg és akkor mésképpen is kell felhasználni! Igy aztán azt sem állithatom, hogy a nők nem lennének képesek magasabb szintű szellemi m unkára. Igen, de másképp, más területen. Nézd meg pl. a feltalálókat, a Nobel-dijas tudósokat, a tudományos elméáletek alkotóit, nagy tudományos iskolák létrehozóit, stb. Számos más területen viszont a nők vezetnek és teljesitenek jobban. Az ok egyszerú: az évmilliós evolúció szelekciós hatásában keresendő, elsősorban a neolitikum előtti időszakból (ami kb. 99%-a az amebriség létének!). Ez alatt alakultak ki a különbségek és ezt pár ezer év alatt a modernizálódás nem tudta kompenzálni. Más az érzékelés módja, finomsága, más az áérzetek feldolgozása és értékelése, más a gonsdokodás menetében a kát agyfélteke szerepének aránya és együttmúködése, más a hormonok hatása a szervezetre, stb, stb. Mindezeket figyelembe kell venni a két nem tevékenységének értékeléskor. A fentiek nemcsak biológiailag és a külvilág megértésekor okoznak eltérést, hanem a neveltetés és a kultúrális hatások figyelembevételével az életmódot, életfelfogást is befolyásolják. Más az értékrendünk, más az ami szórakoztat, ami leköt, ahogy egy-egy feladatot elvégzünk. Nem különb az egyik vagy a másik, hanem más! Persze, mivel fenotipikusan, sőt genotipikusan is vannak átmenetek a két nem közt, számos átfedés is létezik, amit a szocializálódés folyamata is erpősen befolyásol. De a különbségeket figyelembe kell venni. a problémák mindig ennek a szabálynak a be nem tartásából adódnak! Igen, biológus vagyok, de az emberi testtel és működésével magasabb szinten foglalkoztam, igy aztán nem fogadom el a szaglásról általad irtakat sem és sok más dolgot ismerek amelyet a laikusok nem tudnak/nem értenek meg! Ami meg a rossz választást illeti, nem kötelező sem a rossz emberismeret, sem a szexapealben, vonzóerőben való túlzó elbizakodttság. Én tartom ama véleményem, hogy nem a nők döntik el (ahogy az az állatvilágban is van - ld. szarvasbikák, oroszlánok, madarak, stb.- himjeinek harcánál), hjogy melyiküket tekintik legméltóbbnak arra, hogy vele utódokat nemzenek. Ennek az öröksége a nők választójoga is. Ez befolyásolja egész viselkedésüket is, beleértve a szexuális életüket is. Hiszen jóval könyebb egy orgazmust imitálni, mint egy erekciót, ugyebár?-:)))
Előzmény: Frigyes ur (2336)