kannibál Kovács Creative Commons License 2005.09.30 0 0 29247

A felsorolásom tartalmazta a holland válogatottat is, amelynek esetleges idehozatala bombaüzlet lenne (Matthaus vs. Van Basten - mire harapna a nemzetközi média meg a szponzorok, ha nem erre?). Ezenkívül azért is jók lennének, mert a nemzetközi élvonalba tartozó csapatok közül ők a legkellemetlenebb stílusúak: technikásak, mint a latinok, ugyanakkor keményen hajtanak, mint az északiak.

A román és a szerb válogatott ellen - pláne egy jól időzített sajtókampánnyal -  biztosan megtelnének a lelátók. Nem hiszem, hogy kisebb üzletet jelentenének, mint mondjuk a walesi vagy a skót tizenegy.

A lényeg: olyan ellenfelek ellen kell majd jövő tavasszal a barátságos meccseket játszani, akik a lehető legerősebbek, a legkellemetlenebb stílusúak, és akik ellen a nacionalizmus vagy egyéb érzelmi okok miatt is garantálható egy hajtós meccs.

 

Következő:

Nagyjából kiszámoltam, hogy milyen kalapok lehetnek a decemberi EB-selejtező sorsoláson. Szerintem a hét kiemelt a német, a francia, a holland, a svéd, az olasz, a cseh és a portugál válogatott lesz.

Hülyén hangzik, de még mindig a svédek a legkönnyebben emészthetők.

A második kalapba az angolok, a spanyolok, az oroszok, az ukránok, a szerbek, a görögök és a törökök, a horvátok, a dánok és a lengyelek közül kerülhet be hét csapat.

A török vagy a lengyel válogatott lenne a legkevésbé rossz.

A harmadikba kerülhet a fenti tízesből három csapat, valamint idevárható a román, a norvég, a bolgár, az ír, a szlovén, a skót, a belga és a szlovák válogatottból négy gárda.

Vajon beférünk a negyedik kalapba? Az előbbi hetesből négy csapat jöhet még szóba, valamint beférhetnek a lettek, a bosnyákok, a finnek és a walesiek is. Velünk együtt tehát minimum kilenc aspiráns van a negyedik kalap hét helyére, vagyis nagyon is számítani fog az utolsó két selejtezőnk eredménye.

Elméletileg egy francia, angol, román hármast is kaphatunk az EB-selejtezőkön, ami lenullázná az esélyeinket, de optimális esetben egy svéd, lengyel, skót csoport is összejöhetne, ami már emészthetőbb volna.

Előzmény: CSOREL (29242)