boattis Creative Commons License 2005.09.30 0 0 1229

Hello Iv!

A kérdésed tulajdonképpen jogos, mert én is ebben láttam a legnagyobb homályos foltot anno a tervezgetés során.

Az igazság az, hogy most a megvalósítás után pár hónappal sem igazán tudnék választ adni erre a kérdésre. Egy biztos, semmi féle ebből fakadó anomáliát nem fedeztem fel a használat közben.

A melegvíz megnyitása esetén a hőmérsékletek nem változnak a HMV hőcserélő egyik oldalán sem, a Pt szivattyú is tökéletesen működik.  Erre alapozva merem kijelenteni, hogy a rendszer melegvíz elvétel közben is működik.

A másik kérdés a cirkóval kapcsolatban. Annyi történik, hogy ha a bojlerből a cirkó felé menő víz hőmérséklete nagyobb, mint a cirkón beállított víz hőmérséklete, akkor csak a cirkó (kombi kazán) keringtető szivattyúja indul el, de a lánggyújtás elmarad.

Ezt az apróságot kiküszöbölendő, a szabályozó össze van kötve a cirkóval, és ha a bojler hőmérséklete nagyobb a beállított értéknél, akkor a melegvíz nyomáskülönbség kapcsoló jelét megszakítja a cirkóban. Kvázi se szivattyúkapcsolgatás, se lánggyújtás.

Még egy apróság lemaradt a rajzról, bár ezt már egy régebbi hozzászólásban kiveséztem: A mosógép és a mosogatógép a melegvízre van kötve, hogy ne villannyal fűtsön, ha már egyszer majdnem ingyen van a melegvíz. Ebből kifolyólag be kellett tennem egy keverő termosztátot a cirkó bemenet elé, hogy szabályozni lehessen a HMV rendszerbe bemenő víz hőmérsékletét. (nyáron 75 fokig lazán felmegy a bojlerben a hőmérséklet, és ezen a hőfokon nem igen lehet minden ruhát mosni)

Azért a család az első, csak azután jöhet a hobbi!

Üdv: boattis

Előzmény: lv (1221)