sztgyi Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1202

Nem véletlen, hogy mérleget vittem. A hírdetésben az szerepelt, hogy 129x96cm.

Amikor rákérdeztem, aktuális-e még, akkor megkérdeztem a súlyát is (tömegét). Az úr azt mondta, kb. 10kg.

Ez egy kicsit gyanúsnak tűnt, ezért itthon kiszámoltam a méretek, és egy táblázatból vett sűrűség (fajsúly) adat alapján a tömeget, nekem 19,31kg-ra jött ki. Ezért vittem mérleget. Lemértük, és 19,1 kg-ot mutatott egy digitális kijelzésű személymérleg. Akkor az volt a gyanús, hogy az egyik oldalán rá van ragasztva egy fém sín (az ablakemeléshez), ez még nehezék is. Meg kicsit a méretek a szemmértékemnek sem  stimmeltek. (túl karcsú, azaz magas volt a szélességhez képest)

Ma nem tudtam elmenni, és felhívtam az eladót, hogy sorry, de nem tudok menni. és egy másik üvegtáblája után is érdeklődtem. Felajánlotta, hogy leméri, hívjam később. Megkértem, hogy azt aminek a súlyát megmértük, mérje le. Később visszahívtam, és azt mérte, hogy 129x89 cm. És közölte, hogy volt egy korábbi érdeklődő is, aki az egészet elviszi üvegházhoz.

Namármost ezekkel a méretekkel kikalkuláltam a sűrűséget, 1 kg-ot  levontam a sín miatt, és képzeld, a sűrűség 2,613g/cm3 (kg/dm3)  értékre jött ki. Elővettem a régi fizikai táblázatot, és megnyugodtam, mert ott 2,6 szerepelt!!!

Nem lehet kérem itt mellébeszélni.

Na ja, az üveg is ugrott! Marad a policarbonát!

Előzmény: NeomatiK (1190)