Kedves _b_ivisz!
Hihetetlen dühös, gyűlölködő emberke vagy, pedig úgy tűnik kettőnk közül én vagyok a pesszimistább...
"Én egészen más összefüggésben soroltam a dolgokat, ne csúsztassunk már ekkorát!"
Ez a mondatom nem a két ökör által javasolt módszerekre vonatkozott, hanem azokra dolgokra, amit az autózás, autós oldalról dühítő negatívumaiként soroltam fel, és amelyet te úgy értelmeztél, hogy emiatt állnak bosszút az autósok a bisiklistákon, meg a zebrán átkelő ártatlanokon. Erre mondtam, hogy senki nem beszélt itt bosszúról, kiváltképp én nem. Egyszerűen csak azt akartam érzékeltetni, hogy sok autós nem szimplán úri passzióból jár autóval.
"Egyébként hogy kell érteni, ha valaki más valakik elgázosításáról, dróttal való kivégzéséről beszél?"
Tipikus példája vagy annak, hogy hogy terjed a pletyka.
Elgázosítás = ciángáz, gázkamra v.s. elszánt biciklis a garázsban, ugyanabban a kipufogógázban, mint amilyenben egyébként is a városban.
Dróttal való kivégzés v.s. drót kifeszítése, melyen átesve biciklis elperecel...
Nem tudom érezhető-e a különbség.
Na a Kövér Lajos akasztóköteles dumájából is kb. ennyi volt a frankó, meg amit az istenadta nép költött belőle.
OFF
Ugyan nem tudom a felejtő kifejezés etimológiáját, de meggyőződésem, hogy a szinglik még kósza gondolatok sem voltak, emikor ez már általánosan használt szó volt. Úgy gondolom, ennek mivel magyar eredetű szó, - gyakorlatilag két szóból lerövidített kifejezés változata - nagyobb a létjogosultsága, mint az általam is kifogásolt trendi, fíling és hasonló szavaknak.
ON
"Te tisztára nem vagy eszednél!!!! Tudod mi lenne, ha mindenki autóval utazna BKV helyett?"
Megfordítom a kérdést: tudod te milyen BKV kellene ahhoz, hogy ne akarjon a legtöbb ember autóval utazni? Ha ez meglenne, közel sem utazna mindenki BKV-val.
"Apropó, hallottál olyat, hogy valakinek az ANYAGI HELYZETE nem teszi lehetővé a kocsit, vagy ez a te köreidben fel sem merül?"
Hát ez az! Az a legalább 10 anyuka nem az elvei miatt nem teszi. És mint írtam tenné, ha tehetné. Azonkívül k...ra nem tudsz semmit az én köriemről.
"Nézd meg Prágát, Bécset, Krakkót. "
Ahham, szerintem is nézd meg. És lásd a különbséget! A hangsúlyt helyezd az _autókat kiváltó_ tömegközlekedésre. Majd ha ez nálunk is meglesz, akkor majd el fog jönni a környezettudatosság is, mert abban a formában már összeegyeztethető lesz a napi realitásokkal. 2005-ben, Budapesten ez még irreális.