h3o Creative Commons License 2005.09.27 0 0 29109

Én arra céloztam, hogy egy fordulót sem lett volna szabad kihagynia, azért mert épp mással tárgyal. A válaszod szerintem ezzel nem nagyon van összefüggésben, de megpróbálok reagálni.

Ennyi kipróbált játékos mellett természetesen vannak olyanok is, akik viszonylag jól beválnak. Sokan viszont nem.  kovácspétereken, molnárbalázsokon meccsek mentek el, és nem lehet azt mondani, hogy gyenge teljesítményük váratlan lett volna. Ha viszont nem hasraütés, vagy üzleti érdek döntött Kovács mellett, hanem a norvég bajnokság alapos tanulmányozása, akkor kérdés, pl Józsi a Slavia legjobbjaként miért nem kapott lehetőséget. Vagy Nikolov hogy kerülhet be, amikor katasztrofális teljesítménye miatt kikerült a Debrecen kezdőjéből is?

A játékosok külföldre szerződése alapvetően természetesen az EU-csatlakozás következménye, amihez Matthäusnak és Filipovicsnak köze volt az pl az, hogy Gerát már a BL-selejtező előtt el kellett adni, amivel talán az utolsó reális BL-lehetőségünk úszott el. Ez nem tudom mennyiben volt jó a magyar focinak. Gera Matthäusnál semmivel sem játszik jobban, mint korábban (Böőr sem), sőt gyakran szenved a változó posztokon.  (Ha az, hogy Gera gólt lőtt a Chelsea-nek Matthäus érdeme, akkor Király, Huszti szerencsétlen szerződése is az ő felelőssége.) Hajnal teljesítményén is lehet vitatkozni, azonban őt nem elfelejtették, hanem három évig 0 meccset játszott a Schalkéban és csak 2004-ben küzdötte vissza magát egy belga kiscsapatig a német harmadosztályból. Ugyanilyen furcsa Egervárit átkozni, amiért csak 9 gólt lőtt nála Torghelle, hiszen azóta bajnokin még nem szerzett gólt. Ez nem egyedi, Horváth Ferenc is rúgott gólokat a Cottbus, vagy a Maccabi kispadjáról érkezve. Szabiccsal Matthäus szinte azonnal összeveszett és hosszú ideig nem játszhatott. Korsóst pedig Matthäus sem hívta meg  (egy kivétellel), még  a bajnoki cím, vagy a BL-szereplés kiharcolása után sem, csak most.

Előzmény: kannibál Kovács (29099)