Mijo Creative Commons License 2005.09.27 0 0 148

 

Ha jobban belegondolok, talán nincs is okom különösebben meglepődni azon, miként nyomul Baján és környékünkön a nazarénus hívők gyülekezete.

Miért nincs okom meglepődésre? Hát csak mert nem akarom elhinni, hogy akad még honunkban olyan város, mely egy olyan közintézményében ad otthont a végtelen erőszakosságáról hírhedt Hit-gyülekezetnek, ahol leginkább gyermekek fordulnak meg, azaz a város könyvtárában. Egy valamire való városvezetés ezt még akkor is megakadályozná, ha nevezetesen éppen egy kisegyházról van szó, ez sokunk szemében még akkor is a legocsmányabb szekták egyikre marad, ha légyen bármiféle liberális vívmányú legalitása is.

 

Tehát a példa adott.

Visszatérve a nazarénusokra.

Hát kérem, ezek nem akármilyen imaház komplexumot hoztak/hoznak össze pillanatok alatt! Ezeknek nincs szükségük egy évre kivitelezésre, mint főterünk esetében.

 

Éppen ma meredt rám amerikai vendégem tágra nyílt tekintettel, mint aki nem akar hinni a szemének. Azt hitte, valamilyen paródiát lát, de kijózanítottam: NEM!

Nem paródia az barátom és nem humor, az bizony Gyurcsók József mágus a maga teljes hústornyos valóságában! És az a sok szerencsétlen pára bizony önként és dalolva fizeti az emeltdíjas telefontarifát az idő alatt, míg az a néphülyítő aljadék jóízűeket szuszog és szortyog a tévé képernyőjén. És még durván le is barmolja a népet, ha az nem akarja kinyilvánítani az azonnal ható távsugallt gyógyulást ...

Ehhez a nyomoronchoz képest, a magának évtizedek óta országunkban jól termő talajra lelt Jim Sanders, egy skatulyából előhúzott finom úriember.

Na jó, tudjuk szinte mindnyájan, a lényeg mindegyiknél ugyanaz: minél több pénzt bezsebelni a hiszékeny agyfertőzöttektől!

 

Helyszín Baján, a Kaszás-Tornyai utca sarka:

 

 

Foto: Mijo

 

Foto: Mijo

 

 

 

A nazarénus devla csak-csak itt bújkál galád lelkemben: ha már ekkora summa összegyűlt csudapalotát építeni, akkor arra a parlagfűtől sem mentes gazdzsumbujra is illene nagyobb figyelmet fordítani, ami a saccra is több focipályányi telek végében "díszíti" a környezetet!

 

Mijo