Sörkollektor építés No1
(A tünetek pont 10 napja kezdődtek, szeptember 17-én.)
Kell egy csomó fél literes sörösdoboz. A kólás többnyire 0,33literes, ezzel kár kínlódni.
Ha megvan legalább egy része már el lehet kezdeni a munkát.
Ki kell vágni az alját és a tetejét.
Erre nekem kapóra jött a madaras A betűs hipermarketben tomboló filléres vásár, körkiszúró 450Ft-ért. Kínai gyártmány, csésze alakú fűrészes betétekkel, korrekt befogóval. Ilyen klassz barkácseszközt ritkán látni. Ebben éppen van két olyan betét, ami alul és fölül pont a sörösdobozhoz illik.
Na még annyit tudni kell a sörzdobozról, mint a sörkollektor szíve-lelkéről, hogy pontosan összeilleszthető az egyik alja és a másik teteje. Ha összerakunk belőle 16db-ot, egy könnyű, merev csövet kapunk.
Próbaképpen egy akkus fúróba (az alacsony fordulatszám miatt) befogtam a megfelelő kiszúrót, és könnyedén kivágtam a tetejét pár doboznak (Óvatosan kézben tartva, hogy ne roppanjon be a doboz.). Másik betét befogva, kivágtam az aljukat is. Sikerélmény :-)
Másnap megmutattam egy ismerősnek, és a vágás mentén érdekes dologra lettem figyelmes!
(Hogy mi volt ez, azt majd elmesélem a folytatásban, de most dolgom akadt, és be kell fejeznem.)