kemese Creative Commons License 2005.09.26 0 0 67

Erre szerintem nincs mérték. Addig amig az arányokban nem vagy biztos, csináld úgy, hogy egy tálba öntesz 1 l vizet, pici só, (de csak akkor, ha a zöldség nincs lesózva), 1-2 ek. cukrot,2 ek ecetet (sima 20%, nem borecet stb.) és kóstolás, addig, amig nem jó. Se nem túl édes, se nem túl savanyú legyen. Ha jó, a zöldséget nyakonöntöd annyi lével, hogy belepje. A többit kiöntöd :o)

Gyerekkoromban csak ilyen salátát csináltunk. Néha most is megkivánom, nosztalgiából. És a tojásos nokedlihez, csak és kizárólag ez a lé jó fejes salátával.

Ha teszel a lébe összenyomott fokhagymát, és karikára vágott uborkát, tetejét megszórod pirospaprikával, borssal, megkapod a hagyományos, magyar uborkasalátát. Néhány pötty tejföl is jár még rá. Ezt meg pörkölthöz szeretem.

Előzmény: magnum13 (65)