Prof Creative Commons License 2005.09.26 0 0 150

Szevasztok!

 

Épp w800i-t hallgatok. :-)

 

Én 8 év után váltottam Nokiáról SE-re, vannak pozitív és negatív benyomásaim is, összehasonlítás végett álljanak itt ezek gyorsan (alcím: egy "zsír" Nokiás az SE-ről).

 

Pozitívumok (6610-essel összevetve):

-- jóval jobb beszédhangminőség, bár nekem még mindig kissé dobozszerű (SE-s)

-- ügyes szoftveres és hardveres megoldások: képernyőkivilágítás hangerőgombokkal, képernyőre kirakható emlékeztető, többféle figylemeztetés/ébresztés, ráadásul változtatható hanggal)

-- 512 memory stick pozitív nagyon, bár így is kevés

-- fényképezőgép (profi felszerelést használó amatőr fotós vagyok, úgyhogy nagyjából tudom, hogy milyennek kell egy jó minőségű fotónak lennie) nagyon kellemes csalódás, de attól még egy ócska kisérzékelős digitális kamera, extraként a telefon és az mp3 lejátszó mellé jó

-- fülese nagyon jó, bár a tarkóra kirakott vastag valami nekem sem jön be: rövidkanócos 5000 Ft-os Sennheiserre lesz cserélve alighanem

-- mp3 lejátszási hangminőség nekem elfogadható, a basszusokat nagyon direktnek, erőltetettnek érzem (le is húztam azon nyomban)

-- internetes böngészés nagyon jó

 

Negatívumok:

-- kevés gyári csengőhang, azok is inkább csak játék gyanánt jók, nehéz őket komolyan venni (bár a bakelittelefon-csörgéstől azért elaléltam): mp3-asítom a Nokia hangjait és mennek át szinte kivétel nélkül

-- a navigációs billentyű felfelé iránya nekem gázos, általában mindig annyira nyomom, hogy egyből középső lenyomásnak is érzékeli: megoldásként körömmel nyom felfelé és rendesen ujjbeggyel "Enter"-ként.

-- USB-s le/feltöltés ótvar lassú, kártyaolvasó kell hozzá (mint általában mindenhez).

-- tokozása lehetetlen színű, bár nekem alapvetően nagyon tetszik. Jó tok kell hozzá, hogy újszerű kinézetű maradjon (ilyet még nem leltem sajnos).

 

Jó hogy van, de minek:

-- rádó beltérben szinte használhatatlan, 6610-eshez képest csak az RDS az előrelépés, érzékenységben, vételminőségben nem jobb, nem rosszabb, bár kevésbé zavaró mint pl. a 6610-re jellemző véletlen ugrabugra sztereó és mono mód között.

-- videorögzítés és -lejátszás jópofa, de minek (különösen a DVD-ről butított filmek tekintetében)

 

 

Összefoglalva: jobbára pozitív benyomás. A kezelhetőség a Nokiáról átállva elfogadhatónak tűnik, bár néhány tekintetben erősen kell még a "logikus" elgondolásokat keresnem pl. a Walkman funkció kezelésében. :-) 62500 pénzért nekem épp fájdalomküszöb.

 

 

Üdv,

 

Prof