dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6684

Sziasztok!

 

Az OFF - nak kikiáltott sorkatonasági kérdésről még egy pár szó:

 

1. Sztem minden hadrafogható férfinek magyarországon meg kell kapnia az alapkiképzést. Hogy mennyit, azt a katonák tudják, de sztem nem lehet hosszabb cca.: 1 hónapnál, mert az már egy lélektani határ. Minél tovább esik ki valaki a keresetéből, karrierjéből, annál nehezebb rávenni a bevonulásra.

2. Sztem is legyen rendszeres. Évente cca.: 1 hét, ami a szabadságon felül járna a munkavállalónak, és TB, vagy adókedvezményt adna a munkaadónak, így elkerülhetnénk a túlzott érdekütközést.

3. Akinek olyan papírja van, hogy nem alkalmas besorozni, és emiatt nem vezethet, attól értelemszerűen meg kell vonni a vezetői engedélyt. Term. nem attól, aki valóban szenved az adott betegségben. Sztem a fórum társ is erre gondolt. :)

4. Még egy szó a sorkatonaság mellett: A németeknél működik. Vajon miért nem számolják fel? Mert lehet ezt jól is csinálni. Azon kívül, mit kezdünk egy pici de professzionális sereggel, ha jön a Kisantant vagy egy valódi ellenség? Háborúhoz ütőképes, olcsó, hatékony tömeghadsereg kell, nem elég 25 000 profi.

 

Sztem a HM megítélésének leépülése nem a sorkatonaságnak köszönhető. Sokkal inkább a tisztikarnak és a politikai elitnek, akik hagyták idejutni a Honvédséget.

 

Én