sztgyi Creative Commons License 2005.09.25 0 0 1127

Nem vettétek még észre, hogy ismétlődik néhány dolog itt a topikon?

 

Ez a csináldmagad kollektorépítés először az első (!) hozzászólásban szerepelt, stoki írt róla 2002.02.14-én.

 

A REAK hírlevélre sem én találtam rá, Laca bácsi a harmadik hozzászólásban 2002.03.20-án linkelte ide. (Most lapoztam utána!)

 

Említette már Iv is, hogy áttanulmányozott egy ilyen dokumentációt.

 

Biztos vagyok benne, hogy vannak közöttünk akik már jártak ilyen "tanfolyamon", de ha leugatják ezt, akkor jobb hallgatni róla.

 

Sajnos nekem elveszett az a névsor, mert a gépem elhunyt vinyóján volt, akik Esztergomban jártak (egyszer egy "kör-emil"-ből mentettem el azokat az emil-címeket, akiknek írtak) Szerettem volna Velük tapasztalatokat cserélni - így a neten legalább.

 

Ha gondoljátok bepötyögöm az árlistát erről a kalákás építésről. Alapvetően már ez is elgondolkodtató. (Írtam korábban, hogy kb 45eFt csak az anyag!) Ebből kb. 1,7m2-es kollektor építhető - hogy miért pont ekkora? talán a szerszámok (sablonok) erre készültek, azért. A költségek esetenként még emelkedhetnek, valakinek csökkenhet is. Lehet, hogy néhány szerszámot is be kell szereznie annak, aki nincs a barkácsoláshoz berendezkedve. 

 

Nekem az a véleményem, hogy nem kis előkészület van ebben a programban. (Nem tudom mikor kezdték- de nem most.) Lehet, hogy már másként is lehetne csinálni. De igazi amatőr lelkesedéstől "izzott" ott a levegő! Képzeljétek el, hogy volt egy olyan fotóm, hogy egy srác hátán a hátizsákjával, lelkesen forrasztott.

 

Hogy fogok-e ilyet építeni? Nem valószínű. Valami mást talán (Sőt biztos!) De maga a gondolat is lelkesít.

 

A vinyóm SAMSUNG SP1203N (120GB-os) volt, és ilyenre is cserélték. Érdekessége, és tragikuma is a dolognak, hogy egy kollégámmal, ketten ugyanazt a gépet építettük fel (kalákában! -ez most aktuális is, ugye). Egyszerre vettük meg ezt a vinyót egy üzletben talán ugyanannak a szériának két egymást követő darabját. Az Övé két héttel korábban ugyanúgy pusztult el mint az enyém. Akkor és még legorombítottam, hogy illett volna mentegetnie, CD-re kiírni - Neki is rengeteg megismételhetetlen fotója veszett kárba. Hát én pont ugyanígy jártam, pedig megfogadtam, hogy még aznap kiírogatom a dolgaimat. De nem tettem meg ...

 

Tessék kérem engem leugatni, mert hosszú vagyok, sokat jár a pofám!!!

Előzmény: NeomatiK (1124)