A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.23 0 0 57

Kozos bankszamla OK.

 

A munkaado valoszinuleg irasban fogja kerni a bankszamla adatokat ha az nem a dolgozo sajatja. Ez azart szukseges hogy a munkaadonak legyen igazolasa a munkavallaloval szemben hogy miert megy a fizetese egy "harmadik szemely" szamlajara. Ez Magyarorszagon is tobbnyire igy van/volt es OK.

 

A sima beregisztralas az orvoshoz elegge sima, de ne privathoz menjel hanem NHS orvoshoz. A kezelesert, vizitert nem kell fizetni, gyerekeknek 16 ev alatt a gyogyszerert sem. A legtobb esetben amugyis olyan gyogyszert fog "felirni" ami recept nelkul kaphato, vagyis fizetned kell erte.

 

Fogorvossal mar baj lesz. Miutan kijottek az adofizetok altal penzelt egyetemrol, nem akarnak NHS-ben dolgozni, hanem csak privatban. Azt meg nem tudod megfizetni. Nehez lesz olyan fogorvost talalni, aki meg felvesz NHS pacienst, ugy kell vadaszni rajuk. Ha szerencses vagy es talalsz egyet aki meg fogad NHS ugyfelet ahhoz gyorsan tessek beregisztralni, meg akkor is ha 50 km-re van. Oda felevenkent kell elmenni (kb £30) es minden kezeles utan adjak az uj appointmentet, ami fel ev mulvara szol, de ha nem mesz akkor kidob a listarol es mehetsz ejszaka 300-iknak sorbaalni az ambulancian ha faj a fogad. (Es ott csak kitepik beloled).

Szoval felevente odatolod az arcodat es hagyod hogy a doki beleturkaljon 30 fontert. De legalabb minden rendben lesz.

 

 

Előzmény: G.A.A.B.E. (55)