szojuz Creative Commons License 2005.09.23 0 0 512

Válaszolok is magamnak.

 Azért nem kisérleteznek, mert meg lett mondva, hogy hülyeség és kész! Emlékeztek a II.világháború idején milyen technikai fejlesztések mentek le 6 év alatt? Mi az a hat év? (Hasonlítsátok össze a hat évvel ezelőtti állapotot a mostanival. Nem is történt semmi ugye?) Nem idő. Ezt kell referenciának tekinteni mert ez valóság!

 1939-ben rissz-rossz vászonszárnyas nyitott repülőkkel szerencsétlenkedtek, 1945-ben már Nagy hatósugarú bomázókat gyártottak sorozatban, le volt tesztelve a sugárhajtású vadászgép. Komoly tengeralattjárókat,hadihajókat építettek. Kitalálták a diesel motort, a radart. Hat év alatt!!! Azelőtt meg mi volt? Lovak, meg egy-két kezdetleges autó. Hat év múlva már megvolt az atombomba. És miért, mert muszály volt! Majdnem kész volt Hitler interkontinentális bombázója és ballisztikus rakétái, amikkel New Yorkot akarta lerombolni. Hát ezek után én nem hiszem el, hogy 60 év után, még mindíg benzinnel kell menni az autónak. Egy modern korszerű autóban minden hiper-szuper, azonban érdekes módon a motorja szerkezetileg nemsokkal modernebb egy 60 éves autó motorjánál. Na bumm: injektorosak, meg van bennük turbo, meg intercooler! Ezek legfeljebb szerény újítások, nem áttörő fejlesztések. De ez is rendben van. A nehéz átállás miatt az elv maradjon, csak a tüzelőanyagot kellene megváltoztatni! Annak idején azért terjedt el a benzinmotor, mert olaj bőven volt, nem lehetett vele mit kezdeni, el kellett égetni az autók mototjában. Ez jó megoldás lehetett akkor, de azóta eltelt egy kis idő. Propán-bután-metán gázzal tud menni? De hidrogénnel nem?! Sajnos a kutyaugatás nem hallatszik az égig. Ha én lennék a király, menne itt a fejlesztés, meg az innováció nefélj! A Tudományos Akadémia meg csak akadékoskodjon. Leszarnám őket is, meg az egész világ tudósait, akik azt mondják, hogy itt minden rendben van, mert 2005-ben már minden effektus ismert, minden fel van találva és ők mindent tudnak, mert azt is tudják, hogy még mit lehet feltalálni. Ez az ország simán megtehetné, hogy egy 10 fős tudóscsoport számára teljes aparátust biztosítson ahoz, hogy mondjuk 1 éven keresztül kutassa a hülyeségnek tartott hajtóműveket. Kötelezővé tenném az energetikai fejlesztést. Ha az egész világ hülyének nézne, még akkor is. Legalább pont kerülne a dolog végére és kijelenthetném, hogy nektek van igazatok, ó hatalmas tudósok, hiszen ti már régen megmondtátok, hogy a föld igazából lapos, elég lett volna csak körülnézi. Bocsi, tényleg lapos, valaki le is esett a széléről.

 Lesznek még meglepetések, csak nem tudni mikor. Lehet, hogy soha, de nem azért mert lehetetlen, hanem a körülmények soha nem teszik lehetővé.

Előzmény: szojuz (511)