breien Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1654
Nyűglönc uram.

Műszakiként, a legegyszerűbb újításom esetében is először meghatároztam, mit akarok csinálni. Körbe jártam a lehetséges módozatokat, azok hatásait, s ezután döntöttem melyik változatot valósítom meg. ekkor felmértem a várható anyagigényt, a szükséges munkaidőt, s ennek ismeretében kezdtem hozzá. Pénzt csak akkor kaptam, ha működött a berendezés, s úgy ahogyan akartam.

Vállalkozóként, az utólsó "csavarig" bezárólag kellett költségvetést csinálnom / a megrendelő - üzem, ahol a munkát kellett végeznem - a belsőellenőrzéssel, a jogi főosztállyal kellett elfogadtatnom a költségvetést. ha változtatnom kellett, alaposan meg kellett indokolnom, ha pénzt is akartam látni, s 28 társamat nem akartam feleslegesen dolgoztatni /

Légy nyugodt, működött a gyakorlatban. / ezért volt ma este a rádióban kétségbeejtő a pm. nyilatkozata. / Őrület, hogy ma "felelős beosztásban"? lévők hogyan nyilatkoznak a nyilvánosság előtt. Nem csodálkozom ezekután, hogy a "versenyképességünk" vágyálom csupán. Az a csoda, hogy még egyáltalán létezünk. Attól tartok, nem rajtuk múllott.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1653)